Povežite se s nama

Život i društvo

Prikupljanje humanitarne pomoći za Černivecku oblast u Ukrajini u utorak u Općini Petrijanec

Objavljeno:

- dana

U Varaždinskoj županiji primili smo zamolbu izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u RH dr. sc. Vasylja Kyrylyča za prikupljanje i slanje humanitarne pomoći za Černivecku oblast u Ukrajini.

Ova regija, s kojom je Varaždinska županija pobratimljena putem Sporazuma o suradnji sklopljenog 2013. godine, danas je privremeno boravište brojnih Ukrajinaca iz ratnih dijelove te zemlje, a kojima hitno treba pomoć, prije svega u obliku hrane s dužim rokom trajanja.

Stoga je Općina Petrijanec uputila apel građanima da se uključe u akciju prikupljanja humanitarne pomoći:

 • prehrambenih namirnica – brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol,
  tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada,
  hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu (napomena: rok
  trajanja namirnica mora biti 365 dana, zbog granične kontrole),
 • higijenske potrepštine: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu,
  pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijači, higijenski ulošci, pelene
  za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja
  četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

S obzirom na hitnost, Općina Petrijanec moli sve mještane, fizičke i pravne osobe da se uključe u akciju prikupljanja u utorak, 19. travnja, od 16 sati do 19 sati prema rasporedu u društveno vatrogasnim domovima.

U planu je, naime, da šleper s humanitarnom pomoći krene 21. travnja prema Černiveckoj oblasti kako bi tamošnji građani u nevolji primili pomoć uoči Uskrsa kojeg slave 24. travnja.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje