Povežite se s nama

Život i društvo

Prilika za iscjeljenje i transformaciju života u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Centar Namaste

Ono što su milijuni ljudi širom svijeta već iskusili, sada se pruža i Varaždincima. Shiv Yog jedinstven je znanstveno duhovni program temeljen na drevnim učenjima, a zahvaljujući realiziranom učitelju Avdhoot Shivanadji Babaji  i modernoj tehnologiji, sada je  dostupan baš svima putem video programa i suptilne prisutnosti učitelja.

Riječ je o znanstvenom, klinički ispitanom učenju koje kroz praktične vježbe i meditaciju, podiže kvalitetu života na svim razinama.  Članovi trenutno jedinog Shiv Yog  foruma Hrvatska  u Centru Namaste svjedoče o pozitivnim zdravstvenim promjenama, ali i poboljšanju obiteljskih odnosa, lakše se suočavaju s poslovnim izazovima i svakodnevnim obavezama te realizaciji životnih ciljeva.

Kako bi svojim sugrađanima približili ovo iskustvo, u Centru Namaste pozivaju sve zainteresirane da dožive svoje vlastito, iz prve ruke.  Za nedjelju, 20. studenog u 15,30 sati tako najavljuju Shiv Yog video grupnu meditaciju iscjeljenja koju će voditi Avdhoot Shivanadji Babaji  ili, kako ga još zovu, ‘otac iscjeljenja’. Babaji diljem  Svijeta organizira praktične programe ozdravljenja na svim poljima života  za cijelo čovječanstvo  bez obzira na nacionalnost, rasu i vjeru te sudionicima prenosi drevno znanje o univerzumu, energiji i sposobnosti samoiscjeljenja.

Prema riječima  Shiv Yog učenika ovo  je prilika za iscjeljenje i transformaciju života, stoga ne propustite u nedjelju, 20. studenog posjetiti Namaste Centar u Milčetićevoj 2 u Varaždinu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Vozače će razveseliti vijest da će obje vrste goriva pojeftiniti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izgleda da će pad cijena goriva od utorka, 9. kolovoza, razveseliti vozače.

Od utorka će tako litra Eurosupera 95 stajati 11,30 kuna, što je 70 lipa manje od dosadašnjih 12,00 kn po litri, piše dnevnik.hr.

Pojeftinit će i eurodizel pa će sada litra biti na 12,14 kuna, umjesto dosadašnjih 12,80.

Plavi eurodizel ide na 8,50 kuna sa 9,16 što je također smanjenje za 66 lipa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Međimurski i varaždinski vatrogasci uvježbali indijske kolege za vatrogasna natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prošlogodišnja uspješna organizacija svjetskog juniorskog prvenstva u vatrogasnom sportu u Čakovcu u skladu s očekivanjima pokrenula je daljnji razvoj ove vrste vatrogasnih natjecanja u Hrvatskoj.

Posebni gosti tom su prilikom bili vatrogasci iz Indije, diveći se zavidnoj spretnosti, uvježbanosti, izdržljivosti i brzini u nekoliko disciplina koje su dio svakodnevne rutine vatrogasaca. Njihovi su čelnici odmah prionuli ozbiljnim koracima za početno uvježbavanje u području vatrogasnog sporta, potraživši podršku od strane hrvatskih kolega. Rođena je pritom ideja o organizaciji određenog oblika višednevnog programa obuke, u kojem bi svoja znanja i vještine indijskim vatrogascima prenijeli hrvatski instruktori.

U organizaciji Međunarodnog trening kampa „Vatrogasni sport 2022.“, održanog krajem srpnja ove godine u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, uz domaće predstavnike sudjelovalo je 39 polaznika „Indo Fire Fighter Academy“ iz Indije, dok kolege iz Senegala na žalost nisu stigle zbog tehničkih poteškoća s rješavanjem viza.

U jednotjednom programu trening kampa, sudionici su uvježbavali penjanje na toranj pomoću ljestve kukače, utrku na 100 metara s preprekama, štafetnu utrku na 400 metara s preprekama i mokru vatrogasnu vježbu. Program obuke je obuhvatio i edukaciju o namjenski strukturiranom planu kondicijskih priprema, uvježbavanje za pojedine vatrogasne taktičke zadaće te posjete značajnim vatrogasnim subjektima u sjevernoj Hrvatskoj, uključujući Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu. Organizirani su posjeti DVD-u Ludbreg te DVD-u Sveti Đurđ, tijekom kojih su indijski kolege primili informacije o organizaciji dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj, kao oblika samozaštite stanovništva od požara i drugih nesreća, što je potpuno nepoznat pojam za goste koji su stigli iz zemlje koja broji 1,5 milijardi stanovnika.

Domaćin ovog događanja bila je Vatrogasna sportska udruga Žiškovec, uz sudjelovanje Vatrogasne sportske udruge Merhatovec, DVD-a Varaždinske Toplice, DVD-a Gornji Kućan, DVD-a Ludbreg, DVD-a Sveti Đurđ, DVD-a Karlovec Ludbreški i DVD-a Komarnica Ludbreška.

Svi sudionici kampa bili su smješteni u jedinstvenim objektima Poljoprivrednog gospodarstva Geler iz Malog Mihaljevca, čiji su nedavno prošireni smještajni kapaciteti zajedno s adrenalinskim parkom predstavljali mamac za brojne domaće i strane goste. Uz njihove terene, lokacije samih treninga bile su na više mjesta u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji (ponajviše na poligonu VSU Žiškovec i VSU Merhatovec u Merhatovcu te u okviru vatrogasnog doma DVD-a Varaždinske Toplice), jamčivši zanimljiv i atraktivan program boravka za sve sudionike.

Pri kraju rada kampa održano je završno interno natjecanje sudionika, a za sve njih pripremljene su i posebne diplome organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje