Povežite se s nama

Međimurje

Priločki srednjoškolci u šest disciplina izborili mjesto na državnom natjecanju ugostiteljsko-turističkih škola

Objavljeno:

- dana

U Svetom Martinu na Muri u Hotelu Spa Golfer održano je regionalno natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola „Gastro 2018.“ za područje središnje Hrvatske. Domaćin natjecanja bila je Srednja škola Prelog.

– Iznimno sam ponosan na svoju školu, mentore, učenike, cijelu sjevernu regiju, u kojoj smo najjači, a sada je ovo natjecanje i pokazalo našu izvrsnost. Svim dobitnicima želim mnogo uspjeha na državnome natjecanju – rekao je Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog, koji je itekako imao razloga za zadovoljstvo.

Naime, u čak šest od mogućih osam disciplina, Srednja škola Prelog je izborila mjesto na državnome natjecanju „Gastro“, koje će se održati tijekom ožujka na Malom Lošinju.
Na natjecanju u Svetom Martinu na Muri je sudjelovalo više od 60 učenica i učenika u pet gastronomskih i tri hotelijersko-turističke discipline.

Bila je to prilika da se na jednome mjestu okupe mnogobrojni stručnjaci iz područja ekonomije, turizma i ugostiteljstva, koji su s mnogo entuzijazma pokazali vrhunsko umijeće i kvalitetu rada zajedno sa svojim učenicima, kroz niz različitih disciplina.

– Međimurska županija osnivač je većine osnovnih i srednjih škola, među ostalima i Srednje škole Prelog, kojom se ponosimo i koja svake godine ostvaruje sve bolje rezultate, pa samim tim uspješna organizacija nikako nije slučajna.

Sretan sam što se upravo u Međimurju održava „Gastro“ natjecanje za središnju Hrvatsku, a siguran sam da ste sklopili brojna nova prijateljstva, uživali u druženju s vršnjacima, ali i degustirali vrhunsku gastronomsku ponudu koja se desetljećima stvarala u najsjevernijoj hrvatskoj županiji – rekao je družeći se s natjecateljima međimurski župan Matija Posavec.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje