Povežite se s nama

Međimurje

Priločko prošćenje uz mladomisnika vlč. Domagoja Lackovića

Objavljeno:

- dana

Prelog

U Prelogu je održano tradicionalno Priločko prošćenje povodom proslave sv. Jakoba Apostola, zaštitnika Grada i patrona župne crkve.

Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Domagoj Lacković, rodom iz Slavonskog Broda, koji je mladu misu imao 2. lipnja, a kako mu je majka rodom iz Preloga, mladu misu sekundiciju proslavio je s Preložanima. Vlč. Domagoj dekretom nadbiskupa Đure Hranića ide u osječku Župu Uzvišenja svetoga križa u Retfali, u kojoj će već u kolovozu biti uveden u službu župnog vikara.

Svečanoj misi prisustvovalo je više od 30 svećenika i župnika iz svih župa diljem Međimurja, brojni mještani te pripadnici raznih udruga, klubova i DVD-a Prelog. Svečano euharistijsko slavlje svojim nastupom oplemenili su članovi mješovitog zbora Župe sv. Jakoba i Ribari sv. Jakoba.

Izvor: RT
Foto:

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje