Povežite se s nama

U fokusu

Goran Habuš više nije gradonačelnik: Ovih šest godina radio sam najljepši i najteži posao ikad u životu

Objavljeno:

- dana

ODLAZAK

– Ovih šest godina radio sam najljepši i najteži posao ikad u životu – rekao je sad već bivši gradonačelnik Varaždina Goran Habuš na primopredaji vlasti održanoj danas u Gradskoj vijećnici.

Bivši gradonačelnik Goran Habuš dodao je kako je zajedno sa Dragicom Đulom, povjerenicom Vlade RH za Grad Varaždin, pregledao sve one projekte koji su izvođeni i u pripremi, a pogledali su i financijsku situaciju Grada koji, kaže, ostavlja sa 12 milijuna kuna viška prihoda u odnosu na rashode.

– Za jedno vrijeme se opraštam od politike, ali moram sjesti sa obitelji i vidjeti kojim putem želim krenuti – reako je Habuš koji dodaje kako će i povjerenici Đuli i novom gradonačelniku biti na raspolaganju kako bi im olakšao ovo razdoblje koje slijedi.

Pravo na primanje plaću će, kaže, iskoristiti sve dok ne nađe posao.

Vladina povjerenica Dragica Đula izjavila je kako je počašćena da ju je Vlada imenovala za povjerenika i dala joj tu odgovornost koju će svojim dugogodišnjim radom opravdati.

– U mom poslu povjerenika nema ništa spektakularno, već je to osiguranje funkcioniranja Grada do novih izbora, novog gradonačelnika i Gradskog vijeća – rekla je povjerenica te zahvalila Goranu Habušu i njegovom zamjeniku Vjeranu Radeliću.

Napomenula je da ovlast povjerenika proizlazi iz Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi i da će svoju vlast izvršavati isključivo po tom zakonu.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje