Povežite se s nama

Međimurje

Na Principovcu kod Iloka trajni spomen na Predraga Jurčeca

Objavljeno:

- dana

Ove je godine, u suradnji Grada Iloka s Općinom Donja Dubrava i Međimurskom županijom, na Principovcu postavljen spomenik prvom poginulom branitelju Domovinskog rata iz Međimurske županije, Predragu Jurčecu.

Postavili su ga branitelji iz Donje Dubrave koji su čamcima plovili od Međimurja do Iloka da bi uz spomenik postavili i dravsko kamenje.

Svečanost

U znak zahvalnosti te na čuvanje uspomene i sjećanja na Predraga Jurčeca, donjodubravski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata upriličio je prigodnu svečanost. Zaslužnima su se zahvalnicama odužili za izradu spomen-obilježja te kontinuiranu podršku i pomoć djelovanju Udruge.

Predsjednik UDVDR-a ogranka Donja Dubrava Neven Lisjak zahvalio je svima te poželio da odlazak do spomen-obilježja u Principovac postane tradicija. Ujedno je na podršci i financijskoj potpori zahvalio županu Međimurske županije Matiji Posavcu, zamjeniku župana Josipu Grivcu, načelniku Općine Donja Dubrava Marijanu Vargi, načelniku Općine Goričan Mariju Mohariću, načelniku Općine Donji Vidovec Josipu Matulinu, direktorima poduzeća Međimurje plin i Međimurske vode Nenadu Hraniloviću i Vladimiru Topolnjaku te Kreši Premcu i Zlatku Ljubeku.

Tigrovi

Predrag Jurčec bio je pripadnik 1. gardijske brigade „Tigrovi“ koji je poginuo na Principovcu 9. srpnja 1991. godine prilikom djelovanja neprijateljskih zrakoplova. To je ujedno bilo prvo djelovanje neprijateljske avijacije na teritoriju Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje