Ruksak pun kulture

S novom školskom godinom počeo je i novi ciklus programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, zajednički projekt Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a koji u područne škole i vrtiće dovodi umjetničke programe.

Projekt će biti predstavljen po cijeloj Hrvatskoj. U varaždinskoj županiji će čakovečka kazališna družina Prinklec u Ivancu DV Ivančice i Gornjoj Voći u OŠ A.G. Matoš 18. rujna održati radionicu i izvesti predstavu „A, tko sam ja?“. U Međimurju će, pak, dan kasnije u OŠ Petar Zrinski u Šenkovcu Umjetnička organizacija KAVA održati filmsko-terapijski seminar te učenicima prikazati film Kolja.   

U razdoblju od 24. travnja do 12. lipnja,  program Ministarstva kulture Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi obišao je deset županija, prešao 6090 km, održao programe na 20 lokacija (7 područnih škola, 7 osnovnih škola i 6 vrtića) u koje je bilo uključeno 1122 djece. U izvedbi programa i/ili radionica sudjelovalo je više od pedeset umjetnika/izvođača, od toga 11 glazbenika, 8 plesača, 7 glumaca, 4 likovna umjetnika , 5 povjesničara umjetnosti i 5 studenata umjetničkih akademija.

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara