TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

U sklopu obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja danas su u Županijskoj palači pripadnicima 7. Gardijske brigade Puma i članovima njihovih obitelji podijeljene diplome.

Oni su, naime, prošli programe osposobljavanja i usavršavanja u Gospodarskoj školi Varaždin, kojeg su uspješno završili. 

Učili i kako raditi EU projekte

Riječ je o dva programa: Menadžer/menadžerica za izradbu i provedbu EU-ovih projekata u trajanju od 160 sati te o programu osposobljavanja Suradnik/suradnica za izradbu i provedbu EU-ovih projekata u trajanju od 132 sata. Polaznicima programa diplome je podijelio zamjenik župana Tomislav Paljak.

– Veleučilišta nisu do kraja prepoznata – rekao je župan Čačić

– Brzina razvoja tehnologija traži snažni naglasak, ne samo na standardnim formama obrazovanja, već i na formama cjeloživotnog učenja. Dakle, kad završimo formalno obrazovanje tek onda počinjemo ozbiljno i kontinuirano učiti, a naročito u pojedinim profesijama. Izrazito brzo se povećava brzina novih znanja i spoznaja, a Hrvatska u tom smislu zajedno sa Varaždinskom županijom snažno zaostaje – rekao je župan Radimir Čačić dodavši kako  nije prepoznata mogućnost koja postoji izvan forme osnovnog, srednjeg i visokog školstva, a gdje je moguće imati puno privatne inicijative.

-Tu veliku ulogu imaju i veleučilišta, a koja nisu do kraja prepoznata, već su  stvari svedene na pučka veleučilišta, a koja, nažalost ,ne mogu odgovoriti tom zadatku – zaključio je župan.

 

Partner Varaždinskoj županiji u provođenju programa cjeloživotnog učenja bio je Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

U sklopu suradnje sa Znanstvenim centrom izvrsnosti održana su i dva znanstveno-edukativna skupa. U prosincu prošle godine održan je znanstveno-edukativni skup za ravnatelje osnovnih i srednjih škola “Planiranje i provedba marketinga i menadžmenta u školama”.

U ožujku ove godine održan je i drugi znanstveno-edukativni skup za predsjednike i zamjenike predsjednika školskih odbora pod nazivom “Kultura škole i školsko ozračje”.

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

Komentari

Komentara