Povežite se s nama

Život i društvo

Pripazite i zaštitite svoje ljubimce za vrijeme blagdanskog “ratnog” ludila

Objavljeno:

- dana

ONI NE VOLE BUČNA SLAVLJA

U ovo vrijeme iživljavanja petardama i ostalom blagdanskom “artiljerijom” pokušajte na najbolji mogući način zaštiti svog ljubimca. 

– Kako pomoći psu da lakše prebrodi blagdansko ludilo? Ako pas boravi vani osigurajte mu u najluđoj noći sigurno sklonište, poput šupe ili podruma koji će mu biti zaklon. Izbjegavajte večernje šetnje, a ako baš morate izaći van, obavezno držite psa na podvodniku jer ćete time spriječiti da pobjegne. Psi koji se panično boje nikad ne bi trebali ostati sami za vrijeme najveće pucnjave, a ako je pas u kući, dobro je pojačati televizor  – objavila je Udruga Spas na svojim Facebook stranicama.  

Ako pas traži vašu blizinu, nemojte ga gurati od sebe već ga pustite da se smjesti uz vas, ako ga to smiruje. A ako kod kuće imate četveronožnog dlakavca koji je star ili pokazuje visoku razinu straha, obavezno potražite sredstva za smirenje.

– Nemojte nikada na svoju ruku davati psu sredstva za smirenje koje koriste ljudi – upozoravaju iz Spasa te podsjećaju da je važno da su psi čipirani.

– Ako se ipak dogodi da pobjegnu da ih možemo vratiti kući, no nadamo se da do toga neće doći. Budite odgovorni vlasnik! – poručuju iz Spasa. 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

U dvorcu Trakošćan djeca guštala u izradi palčeka, pureka i ježeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U dvorcu Trakošćan u nedjelju je održana radionica izrade božićnih ukrasa.

Posjetitelji dvorca mogli  su sudjelovati u radionici izrade kinča, božićnih ukrasa od krep papira.

Članice Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ naučile su nas kako izraditi palčeke, pureke i ježeke.

Posjetitelji su također imali priliku družiti se s kostimiranim likom Luise grofice Erdödy.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na FOI-ju održan Dan uključivog poduzetništva s predstavljanjem rezultata projekta WeRin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na FOI-ju je održan Dan uključivog poduzetništva, posvećen predstavljanju rezultata WeRin projekta, kojem je cilj povećati udio diplomiranih žena poduzetnica i osigurati njihovu integraciju u regionalni poduzetnički ekosustav diljem Europe.

Događaj je u petak, 1. prosinca, okupio predstavnike obrazovnog sustava, potpornih poduzetničkih institucija, kao i same poduzetnice, a projektni tim s FOI-ja predstavio je rezultate projekta, radeći na unapređenju učinkovitosti poduzetničkog obrazovanja i programa podrške poduzetništvu s naglaskom na rodnim perspektivama.

Projekt trajanja 36 mjeseci započeo je u siječnju 2021., a financiran je u okviru Erasmus+ programa Europske komisije u ukupnom iznosu od  999.639,00 EUR.

Projektni konzorcij sastoji se od ukupno 14 partnera, s vodećim partnerom Sveučilištem primijenjenih znanosti iz Münstera, Njemačka. Voditeljica projekta na FOI-ju je izv. prof. dr. sc. Kristina Detelj, koja je istaknula da FOI već niz godina kroz studij Ekonomika poduzetništva promovira različit set vještina koje su potrebne u poduzetničkom svijetu te da se zadnjih godina temom ravnopravnosti spolova u poduzetništvu aktivno kroz ovaj projekt bavi i Laboratorij za poduzetništvo.

U sklopu konferencije održana je panel rasprava o Uključivosti hrvatskog poduzetničkog ekosustava u kojoj su sudjelovali: prof. dr. sc. Nina Begicevic Ređep, profesorica na FOI-ju i voditeljica Laboratorija za strateško planiranje FOI-ja te voditeljica projekta Regionalnog centra za predinkubaciju u pametnoj industriji, Lana Velimirović Vukalović, voditeljica POU Varaždin i voditeljica Akademije za poduzetništvo i poduzetnica, Emilija Stručić, savjetnica u Tehnološkom parku Varaždin i predsjednica uprave poduzeća Infodesign, Darinka Bistrović, osnivačica i direktorica poduzeća didacta advance d.o.o. Čakovec, Petra Jukić, poduzetnica i blogerica (Ljepota čitanja) i Ivan Plačko, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Nastavnici i poduzetnici su se uključili i u interaktivniju radionicu za nastavnike u području poduzetničke edukacije, gdje su mogli upoznati WeRLearnin pristup i alate (WeRin Tolbox) te razmijeniti svoja dosadašnja iskustva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje