Povežite se s nama

Život i društvo

Pripazite i zaštitite svoje ljubimce za vrijeme blagdanskog “ratnog” ludila

Objavljeno:

- dana

ONI NE VOLE BUČNA SLAVLJA

U ovo vrijeme iživljavanja petardama i ostalom blagdanskom “artiljerijom” pokušajte na najbolji mogući način zaštiti svog ljubimca. 

– Kako pomoći psu da lakše prebrodi blagdansko ludilo? Ako pas boravi vani osigurajte mu u najluđoj noći sigurno sklonište, poput šupe ili podruma koji će mu biti zaklon. Izbjegavajte večernje šetnje, a ako baš morate izaći van, obavezno držite psa na podvodniku jer ćete time spriječiti da pobjegne. Psi koji se panično boje nikad ne bi trebali ostati sami za vrijeme najveće pucnjave, a ako je pas u kući, dobro je pojačati televizor  – objavila je Udruga Spas na svojim Facebook stranicama.  

Ako pas traži vašu blizinu, nemojte ga gurati od sebe već ga pustite da se smjesti uz vas, ako ga to smiruje. A ako kod kuće imate četveronožnog dlakavca koji je star ili pokazuje visoku razinu straha, obavezno potražite sredstva za smirenje.

– Nemojte nikada na svoju ruku davati psu sredstva za smirenje koje koriste ljudi – upozoravaju iz Spasa te podsjećaju da je važno da su psi čipirani.

– Ako se ipak dogodi da pobjegnu da ih možemo vratiti kući, no nadamo se da do toga neće doći. Budite odgovorni vlasnik! – poručuju iz Spasa. 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Grad Novi Marof donira 160.000 kuna područjima pogođenima potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi Marof Gradsko vijeće1

Grad Novi Marof donacijom novčanih sredstava pomaže područjima pogođenim razornim potresom koji je 29. prosinca zadesio Sisačko-moslavačku županiju.

Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač donio je odluku kojom s 160.000 kuna pomaže gradovima Petrinji, Sisku i Glini te općinama Majur i Lekernik.

– Nikoga od nas prizori iz Sisačko-moslavačke županije tog 29. prosinca nisu ostavili ravnodušnim. Puno je objekata stradalo, mnoge su obitelji ostale bez krova nad glavom, no najgore od svega je što su izgubljeni ljudski životi. Kako bismo pomogli pogođenim područjima, odlučili smo uplatiti 160.000 kuna na račune gradova Petrinje i Gline te općina Majur i Lekernik, kao i na račun Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska i Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koje su pretrpjele velike štete – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Vinica izdvojila novac za obnovu sisačke katedrale

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta pretrpjelo je u nedavnim potresima veliku materijalnu štetu.

Na mnogim su građevinskim objektima nastala  znatna oštećenja, među ostalim i na zgradi sisačke katedrale Uzvišenja sv. Križa.  

– Stoga smo  na poslovni račun Sisačke nadbiskupije uplatili  jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 kuna,  za sanaciju  nastalih oštećenja . ističe načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac.

Nastavite čitati