Povežite se s nama

Crna kronika

Pripit mladić u Vinici prejako stisnuo papučicu gasa pa skrivio prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Ozlijeđena dva vozača

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 3. srpnja oko 8.10 sati u Opečkoj ulici u Vinici ozlijeđene su dvije osobe.

Mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,57 promila iz smjera ulice Vladimira Nazora prema Marčanu. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom prešao ulijevo na suprotnu stranu kolnika gdje je lijevim kotačem vozila udario u rubnik, a potom se nastavio kretati lijevom stranom kolnika. Pritom je prednjim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 53-godišnjak. Od siline udara vozilo 53-godišnjaka je odbačeno udesno van kolnika na parkiralište gdje je udarilo u betonski rasvjetni stup. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Optužnica 60-godišnjaku koji je u 4 sata ujutro zapalio tuđi automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u petak, 8. siječnja, podiglo pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje.

Naime, okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je 2. studenoga 2020. u mjestu kraj Bednje zaprijetio 70-godišnjakinji da će je ubiti i zapaliti kuću i vozilo.

Svoje prijetnje je ostvario na način da je 13. studenoga oko 4 sati zapalio parkirani osobni automobil u vlasništvu 70-godišnjakinje, pri čemu je vozilo u potpunosti izgorjelo. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti

Nastavite čitati

Crna kronika

Baka (96) dočekala pravdu – podignuta optužnica protiv kradljivca njezinih stabala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je je u ponedjeljak 11. siječnja podiglo pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog počinjenja kaznenog krađe.

Naime,  okrivljenog 55-godišnjaka se tereti da je u ožujku 2019. godine u mjestu kraj Novog Marofa, u šumi u vlasništvu 96-godišnjakinje, neovlašteno posjekao 95 stabala hrasta, bukve i drugih vrsta bjelogorice.

Time je protupravno prisvojio za sebe drvnu masu ukupne vrijednosti veće 20.000 kuna.

Nastavite čitati