Povežite se s nama

Moda i ljepota

Prirodno za posao

Objavljeno:

- dana

Vizažistica šminka poznate Varaždinke

Make-up uspješne poslovne žene koja većinu dana provodi na terenu ili uredu mora biti prirodan i postojan. Upravo je to ono što najviše voli Vlatka Lončar Lučev, voditeljica poslovnice Hyundai Automobil Lončar, koja je u ovom br

Decentni make-up

– Priroda mog posla iziskuje da izgledam lijepo svaki dan. Dakle, bez šminke ne izlazim iz kuće, no moj izbor je prirodni i decentni look – otkrila je Lončar Lučev. Da bismo dobili takav make up, prvi korak je nanošenje podloge na lice. Za to je najbolje koristiti tekući puder koji će savršeno prekriti sve nedostatke (primjerice, crvenilo), a kako bismo postigli to da make up što duže bude postojan, dobro je nanijeti i fiksir puder u prahu. 
 
Kod ovog make up-a naglasak je na očima, ali opet, ne previše. Stoga ćemo njima posvetiti i veću pažnju. S obzirom na to da Vlatka ima plavu kosu i zelene oči, odlučila sam koristiti pastelne tonove sjenila. Proces šminkanja očiju započinje tako što se prvo na površinu cijelog kapka nanosi svjetlije sjenilo, a potom na rubove tamno. Budući da je riječ o poslovnom make up-u, koristim matirana sjenila, iako nije isključeno ni korištenje sjajnih.
 
No moj savjet: sjajna sjenila nanose se samo uz vanjski rub kapka! Kako je naglasak na očima, ispod donjeg ruba oka potrebno je napraviti crtu, prvo smeđom ili crnom olovkom, a potom crtu lagano povučemo i crnim tušem. Iz iskustva znam kako mnoge žene to ne vole, no upravo ta crta daje završni pečat očima. Tek nakon toga nanosimo maskaru na trepavice, a uz rub donjeg kapka preporučam stavljanje bijele olovke – ona će vizualno povećati oko.
 
Potom na obraze nanosimo rumenilo pastelnih tonova, a usne mažemo sjajilom prirodnih tonova. Ako je situacija takva da ženu očekuje važan poslovni sastanak, tada preporučujem ruž i to narančastih, koraljnih ili blijedocrvenih nijansi. Rezultat: prirodni poslovni make up koji će izdržati sve izazove zahtjevnog radnog dana. 

SAVJET PLUS

Obrve su vrlo važne i uvijek ih “držite” urednima! Pazite da ne napravite preveliki kontrast između boje kose i boje obrva. One moraju izgledati prirodno.

Imate li kakva pitanja ili želite savjet profesionalne vizažistice i stalne suradnice varaždinskog HNK, možete se obratiti Mireli Magdić Fotak na broj telefona 091/504-0277 ili e-mail [email protected]

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje