Povežite se s nama

U fokusu

Problemi s brojem zaposlenih: na Gradskim bazenima otkriven “višak“ od dva radnika!

Objavljeno:

- dana

HABIJAN O PRORAČUNU I PLAĆAMA

– Ako u Gradu Varaždinu ne znaju zašto planiraju pet milijuna kuna više za zaposlene, onda milijuni kuna “cure“ ili imamo previše novca – komentirao je predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan podatak o tome da u Gradu ne znaju objasniti zašto planiraju pet milijuna kuna više za zaposlene te da će to tek morati analizirati.

Konferenciju za novinare održao je nakon završenog brifinga s medijima u Gradskoj vijećnici, a izvijestio je da vijećnici HDZ-a proračun za 2016. neće podržati. 

– Dugovanja Grada iznose 60-ak milijuna kuna i cilj proračuna bi trebao biti poduzimanje restriktivnih i odlučnih rezova. Nažalost, gradska vlast je ovim prijedlogom proračuna pokušala zadovoljiti što je moguće više ruku u Gradskom vijeću. Vijećnike zato pozivamo da pri donošenju odluke o prijedlogu proračuna imaju u vidu jedino interes našeg grada, jer ga gradonačelnik samo predlaže, a odgovornost je na vijećnicima – istaknuo je Habijan.

Plaće za 33 radnika, “sistematiziran” 31 radnik!?

I dok su u Gradskoj vijećnici obećali da će napraviti analizu koliko je novih djelatnika zaposleno u zadnje dvije godine, Habijan je upozorio na „višak“ radnika u Javnoj ustanovi Gradski bazeni!

– Od sljedeće godine će se cjelokupan iznos za plaće djelatnika Gradskih bazena, a to je 3,3 milijuna kuna, financirati iz proračuna Grada. Međutim, problem je što svih 33 radnika nije obuhvaćeno internom sistematizacijom o radnim mjestima. Pojednostavljeno rečeno, plaća se isplaćuje za 33 radnika, a sistematizacijom je obuhvaćen 31 radnik. Zašto? – zapitao se.

Naveo je i da je u prijedlogu proračuna za 2016. nejasno na što se odnose rashodi za intelektualne usluge u visini od čak 6,7 milijuna kuna.

– O kakvim uslugama je riječ? Je li ponovno riječ o plaćanju odvjetničkih usluga? Ako jest, onda je to samo potvrda da se ni sljedeće godine neće ići u rješavanje problema, nego će Grad i dalje voditi sporove. Samo jedan od primjera nerješavanja problema je ovrha Hypo banke zbog dugova Gradskih stanova. Ove godine je Grad odgodio plaćanje duga uz kamatu od desetak posto. Međutim, aktualna vlast ni u 2016. ne misli otplatiti glavnicu, nego podmirenje ponovno odgoditi i za to plaćati mjesečnu kamatu! To je samo jedan primjer nelogičnih i štetnih poteza – istaknuo je Habijan.

Zdravko Golub pred isključenjem iz HDZ-a?!

I dok je Habijan najavio da vijećnici HDZ-a neće podržati prijedlog proračuna za 2016. godinu, na jučerašnjoj sjednici Odbora za financije i proračun Gradskog vijeća njihov vijećnik Zdravko Golub je glasovao za proračun.

– Upoznat sam s tim. Jedno je demokracija, a drugo je anarhija. O posljedicama ne bih, jer će o tome odluku donijeti tijela stranke. Moje osobno mišljenje jest da bi za takvo postupanje trebalo izreći najteže sankcije. Naime, kao što sam rekao, demokracija nije anarhija. Ako si član stranke i ne poštuješ odluku većine, onda nema smisla da djeluješ u sklopu takve organizacije, nego imaš mogućnost djelovati samostalno – istaknuo je Habijan.

Iz toga se može zaključiti da će Golub biti isključen iz HDZ-a.
 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje