Povežite se s nama

U fokusu

Problemi u zdravstvu: blokiran podračun bolnice u Klenovniku?

Objavljeno:

- dana

AKTUALNI SAT ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Podračun bolnice u Klenovniku je od prošlog tjedna blokiran, ustvrdio je HDZ-ov vijećnik Josip Krtanjek na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine.

– Otkad je Mladen Smoljanec sanacijski upravitelj Opće bolnice Varaždin, podračun bolnice je prvi put blokiran. Pojavile su se i informacije o izdvajanju bolnice u Novom Maroru – rekao je Krtanjek.

Zanimalo ga je i kako Smoljanec stigne obavljati sve poslove s obzirom da uz dužnost sanacijskog upravitelja, obnaša i dužnost zamjenika novomarofskog gradonačelnika, ali i još niz funkcija.

– Ne znam je li podračun bolnice u Klenovniku blokiran, to je posao sanacijskog upravitelja i ministra zdravlja. Varaždinskoj županiji je najvažnije da bolnica pruža sve zdravstvene usluge pacijentima. Ne mogu odgovoriti ni na pitanje o tome stigne li sanacijski upravitelj sve, jer ga nisam postavio ja, nego netko drugi – odgovorio je Štromar.

Izvor:
Foto: Ilustracija / ARHIVA RT

U fokusu

Preminuo je Ćiro Blažević, zauvijek nas je napustio dan prije svog rođendana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ovu tužnu vijest objavili su danas nacionalni mediji, a informaciju su potvrdili najuži članovi Ćirine obitelji.

Ćiro se već duže vremena bori s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan, piše Večernji list.

Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega.

Nastavite čitati

U fokusu

Koje se maksimalne magnitude potresa mogu očekivati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ines Ivančić, rukovoditeljica seizmološke službe RH, u Dnevniku N1 televizije komentirala je razorni potres koji je pogodio Tursku.

Ivančić je rekla kako je Turska na osjetljivom seizmološkom području.

– Ona je dio anadolske ploče, a ovaj rasjed koji je sad aktiviran zove s istočni anadolski rascjep. Posljedica potresa su gibanje afričke i arapske ploče, a Turska se nalazi na sredini i potres je rezultat tih gibanja. Ovakav potres je na rasjedu od oko 200-300 km. Usporedbe radi, on je oslobodio 125 puta veću energiju nego petrinjski i 5600 veću nego zagrebački – objasnila je Ivančić.

Upitana koja je maksimalna magnituda potresa koja se može očekivati na našim područjima, Ivančić je kazala: “U sjeverozapadnoj Hrvatskoj se procjenjuje da je maksimalna magnituda potresa 6.5, dok je na obalnom području prema jugu maksimalna magnituda oko 7 ili nešto malo više – oko 7.2, 7.3″.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje