Povežite se s nama

Ostali sportovi

Probuđeni entuzijazam

Objavljeno:

- dana

ŠKOLSKI SPORT

Završila su županijska natjecanja školskih sportskih društava osnovnih škola Varaždinske županije, već počinju i regionalna natjecanja, a ovo su školska društva i učenici koji će predstavljati Varaždinsku županiju.

Najljepše što se može doživjeti na sportskim natjecanjima učenika i učenica osnovnih škola je veliki entuzijazam i sportska želja za pobjedom i nadmetanjem, što je kod mnogih starijih sportaša zamrlo. Sve, već pomalo zaboravljene sportske vrijednosti još uvijek žive u dječjim glavama te je glavni zadatak nastavnika i sportskih djelatnika da se taj pogled na sport i dalje njeguje.
Pobjednici
U kategoriji osnovnih škola, na I. OŠ Varaždin održano je natjecanje u odbojci. Kod dječaka je pobijedila ekipa II. OŠ Varaždin, pod vodstvom Zdenka Matijašića, a ekipu čine: Gabrijel Ivančić, Leon Koljnrekaj, Igor Matavulj, Alen Perković, Erik Vnučec, Petar Miklošić, Tian Vincek, Leon Šipoš, Vanja Varga, Filip Pavlic i Teo Cikač. Kod djevojčica pobijedila je ekipa OŠ Ivanec, pod vodstvom Krune Poje, a ekipu čine: Maja Marušić, Jelena Maloić, Emma Biškup, Erika Hudoletnjak, Maja Kušter, Dorotea Rogina, Dubravka Hančić, Dijana Grđan, Samanta Bencek, Inka Ikret, Margareta Oštarijaš, Maja Jurenec.
U OŠ Ljubešćica održano je natjecanje u rukometu. Kod djevojčica najbolja je bila ekipa V. OŠ Varaždin, pod vodstvom Lovorke Maruševec, a ekipu čine: Elena Šopar, Paula Šimunčić, Iva Meliš, Dorotea Kontrec, Tia Njegovec, Lana Bartolić, Rebeka Oreški, Sara Šopar, Vita Njegovec i Tea Meliš. Dječaci su se natjecali u OŠ Vidovec. Najbolja je bila ekipa OŠ Ludbreg, pod vodstvom Zenila Vugrinca, a ekipu čine: Ivan Koprek, Matija Pavala, Filip Čanaki, Petar Mihin, Petar Horvat, Denis Munka, Sebastijan Špoljarić, Jakov Maras, David Stančin, Rok Potočnik, Patrik Premec i Filip Tomiša.
U OŠ Donji Kneginec održano je natjecanje u nogometu. Kod dječaka prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Ludbreg, pod vodstvom Zenila Vugrinca, a ekipu čine: Dominik Bačani, Karlo Premecr, Fran Geršić, Patrik Šumiga, Bruno Lončarić, Dario Kraljić, Ivan Koprek, Matija Pavala, Kristijan Gložinić, Tin Horvat, Lino Vuković. Djevojčice su igrale nogomet u OŠ Ante Starčevića Lepoglava. Najbolje su bile nogometašice iz škole domaćina pod vodstvom Irene Premuž, a ekipu čine: Sandra Kuča, Tea Hojsak, Ena Hojsak, Dajana Medved, Paula Štefanek, Darija Šambar, Izidora Juriša, Ana Mežnarić i Sara Bratković.
U OŠ Ljubešćica održano je natjecanje u stolnom tenisu. Kod dječaka je pobijedila ekipa OŠ Novi Marof, pod vodstvom Tomislava Horvatića, a ekipu čine: Martin Purgar, Nino Hrelec, Damjan Matijašec. Kod djevojčica najbolja je bila ekipa OŠ Ljubešćica, pod vodstvom Dražena Štrige, a ekipu čine: Leona Šantek, Patricija Sakač, Ivona Štriga, Laura Štriga.
U OŠ A. i I. Kukuljevića Varaždinske Toplice održano je županijsko natjecanje u šahu. Kod dječaka prvo mjesto osvojila je ekipa II. OŠ Varaždin, pod vodstvom Zdenka Matijašića, a ekipu čine: Juraj Toplak, Simon Koljnrekaj, Darko Petrović, Sen Stanisavljević, Lucija Car. Kod djevojčica najbolje su bile šahistice iz OŠ A. i I. Kukuljevića, pod vodstvom Željka Matkuna, a ekipu čine: Vida Žagar, Ana Vukalović, Valerija Crnov, Lorena Valent.
U OŠ Maruševec održano je natjecanje u badmintonu. U konkurenciji dječaka najbolja je bila ekipa OŠ Novi Marof, pod vodstvom Tomislava Horvatića, a ekipu čine: Domagoj Šantek, Boris Šantek, David Šantek i Karlo Pečnik. Kod djevojčica najbolja je bila ekipa OŠ Klenovnik, pod vodstvom Borisa Galića, a ekipu čine: Maja Cerovčec, Sandra Križanec, Anamarija Kocijan i Doris Videc.
U OŠ Petrijanec održano je županijsko natjecanje u košarci. Najbolji su bili dječaci iz OŠ Ivanec, pod vodstvom Predraga Putara, a ekipu čine: Jurica Šimek, Filip Canjuga, Leon Kušinec, Kriststijano Roginek, Luka Posavec, Marko Bregović, Martin Fištek, Kruno Smontara, Fran Geček, Luka Putar, Davor Cvjetković i Antonio Šumiga. Djevojčice su se natjecale u košarci u Ludbregu. Najbolja je bila ekipa škole domaćina pod vodstvom Tomice Letine, a ekipu čine: Marta Busija, Janja Djura, Katarina Kovačić, Rolina Ljekaj, Ana Vtabec, Tea Kelek, Lucija Stanko, Valentina Šuver, Marta Frančić.
Domaćini
U OŠ Sračinec održano je natjecanje u gimnastici. Kod dječaka prva je OŠ Jalžabet, pod vodstvom Ante Sudeca, a ekipu čine: Danijel Šmrček, Robert Pačalat, Aleksandar Balažinec, Nikola Juran i Mateo Jambrek. Kod djevojčica najbolja je bila ekipa OŠ Sračinec, pod vodstvom Dejana Mašića, a ekipu čine: Klara Šprem, Petra Sabati, Lana Habulan, Dora Mašić i Melania Crleni.
U natjecanju u krosu, u kategoriji djevojčica, najbolja je bila ekipa OŠ Novi Marof, a trčale su Ela Sakač, Lucija Koprek, Ena Rabuzin. Kod dječaka ponovo je bila najbolja ekipa OK Novi Marof, a nju su činili: Valentino Koščak, Luka Sakač, Tomislav Degač.
U plivanju je bila domaćin V. OŠ Varaždin, a natjecanja su se održala na Gradskim bazenima Varaždin. Kod dječaka najbolja ekipa bila je ona škole domaćina, pod vodstvom Lovorke Maruševec, a ekipu su činili: Jan Ožeg, Martin Kocijan, Matija Volarić, Sebastijan Petrač, Martin Oreški, Luka Grobotek, Matko Bais, Leon Filipović. Kod djevojčica najbolja je bila ekipa I. OŠ Varaždin, pod vodstvom Brigite Njegač, a ekipu su činile: Vlatka Gašparac, Petra Gašparac, Lana Blagus, Nera Kuzminski, Anja Horvat, Ida Marić, Maja Kuzminski, Mia Horvat.
Na sportskom stadionu „Sloboda“ u Varaždinu održano je prvenstvo iz atletike za školska sportska društva osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije. U kategoriji djevojčica osnovnih škola pobijedila je ekipa OŠ Ludbreg, pod vodstvom Tomice Letine, a ekipu čine: Mateja Paleček, Lea Miroslav, Ana Vrabec, Mateja Havaić, Sara Štimac, Karla Samoščanec, Katarina Kovačić, Marta Busija, Tea Kelek, Mateja Bobnjarić, Ingrid Zebić i Lucija Grabovac. U kategoriji dječaka najbolji su bili mladi atletičari iz OŠ Novi Marof, pod vodstvom Tome Horvata, a ekipu čine: Sandro Ipša, Marko Horvat, Tomislav Degač, Lukas Stojak, Luka Sakač, Leonardo Žuti, Petar Ključarić, Dalibor Sokač, Nikola Bagadur, Saša Sekovanić, Petar Sakač, Mihael Oštrek i Luka Mavrić.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje