Povežite se s nama

Međimurje

Prodaja nekretnina u vlasništvu GT INŽENJERING d.o.o. ustečaju

Objavljeno:

- dana

 

Z A K LJ U Č A K

 Trgovački sud u Varaždinu, po sucu toga suda Radovanu Raduki, kao stečajnom sucu, u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom GT INŽENJERING d.o.o. u stečaju, Varaždin, Đ. Kuhara 2, OIB: 71906086202, 2. travnja 2013.

zaključio je

I Određuje se prodaja nekretnine u vlasništvu stečajnog dužnika GT INŽENJERING d.o.o. u stečaju, Varaždin, Đ. Kuhara 2 u stečajnom postupku, uz odgovarajuću primjenu pravila o ovrsi na nekretninama i to:

                – nekretnine upisane kao k.č. br. 3847/1, z.k.ul. br. 13355, k.o. Varaždin (u osnivanju), dvorišta u ulici V. Novaka, ukupne površine 10.138 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č. br. 3847/2, z.k.ul. br. 13024, k.o. Varaždin (u osnivanju), dvorišta u ulici V. Novaka, ukupne površine 1.802 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č. br. 740, z.k.ul.br. 2007, k.o. Pušćine, gospodarske i stambene zgrade, livada i dvorišta, ukupne površine 2.529 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č.br. 2009, z.k.ul. br. 2143, k.o. Pušćine, oranice Požgališće, ukupne površine 14.619 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č.br. 2010, z.k.ul. br. 2008, k.o. Pušćine, šume Požgališće, ukupne površine 9.026 m2.    

                Na navedenim nekretninama stečajnog dužnika upisana su razlučna prava u korist razlučnih vjerovnika ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK d.d., Rijeka, CASSA DI RISPARMIO DELLA REPUBBLICA, Italija, REPUBLIKE HRVATSKE, Ministarstva financija, Porezne uprave, RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d., Zagreb i MESSER CROATIA PLIN d.o.o., Zaprešić.

II Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 13355, k.o. Varaždin (u osnivanju) utvrđuje se u iznosu od 9.567.737,50 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 13024, k.o. Varaždin (u osnivanju) utvrđuje se u iznosu od 2.495.105,57 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 2007, k.o. Pušćine utvrđuje se u iznosu od 634.873,84 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 2143, k.o. Pušćine utvrđuje se u iznosu od 3.669.917,21 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 2010, k.o. Pušćine utvrđuje se u iznosu od 2.265.864,48 kn.

 

III Nekretnine iz točke I ovog zaključka prodat će se na usmenoj javnoj dražbi. Prvo ročište za prodaju održat će se pred stečajnim sucem u zgradi Trgovačkog suda u Varaždinu, soba broj 231/II, 30. travnja 2013. u 12,00 sati. Ročište će se održati i ako na njemu sudjeluje samo jedan ponuditelj.

 

IV Ovaj zaključak o prodaji objavit će se na oglasnoj ploči Trgovačkog suda u Varaždinu, u jednom od javnih glasila, na web stranicama Hrvatske gospodarske komore i na web stranicama Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske. Rok od objave zaključka o prodaji nekretnina na oglasnoj ploči do prodaje iznosi 15 dana.

 

V Uvjeti prodaje:

 

1. Nekretnine iz točke I ovog zaključka prodavat će se na prvom ročištu za dražbu po početnoj cijeni koja je jednaka utvrđenoj vrijednosti nekretnina i ispod te cijene ne može se prodati na tom ročištu.

Tek ako se nekretnina ne proda ni na drugom ročištu za prodaju po utvrđenoj vrijednosti, na narednim ročištima za prodaju može se prodati za nižu vrijednost koju zaključkom odredi stečajni sudac.

 

2. Sve poreze i pristojbe u vezi s prodajom nekretnina snosi kupac.

 

3. Kao ponuditelji mogu sudjelovati samo osobe koje prethodno održavanju ročišta za dražbu uplate jamčevinu u iznosu od 10% utvrđene vrijednosti nekretnina iz točke II ovog zaključka na račun sudskog depozita Trgovačkog suda u Varaždinu broj 2390001-1300002754 s pozivom na broj spisa 1 St-137/12 i s naznakom „jamčevina za javnu dražbu 30.4.13.“ i dokaz o tome predoče stečajnom sucu prije početka dražbe. 

 

4. Punomoćnici ponuditelja mogu sudjelovati na dražbi samo uz ovjerenu specijalnu punomoć.

 

5. Sudionicima dražbe koji ne uspiju u nadmetanju jamčevina će se vratiti odmah nakon zaključenja javne dražbe. Jamčevinu nije dužan položiti razlučni vjerovnik kojemu je to pravo upisano u zemljišnim knjigama.

 

6. Kupac je dužan uplatiti razliku između jamčevine i postignute kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana obavijesti o pravomoćnosti rješenja o dosudi na račun sudskog depozita navedenog u točki 3. uvjeta prodaje ovog zaključka. Ako kupac u tom roku ne položi kupovninu sud će posebnim rješenjem prodaju oglasiti nevažećom i odrediti novu prodaju, uz uvjete određene za prodaju koja je oglašena nevažećom, a iz položene jamčevine namirit će se troškovi nove prodaje i naknaditi razlika između kupovnine postignute na prijašnjoj i novoj prodaji. Nekretnina će se dosuditi i ponuditeljima koji će ponuditi nižu cijenu (ali ne i nižu od one početne na ovom ročištu za prodaju) prema veličini ponuđene cijene, ako kupac koji ponudi veću cijenu ne položi kupovninu u roku koji mu je za to biti određen.

 

7. Ako je kupac razlučni vjerovnik koji se jedini namiruje iz kupovnine ili se namiruje prije tražbina svih ostalih vjerovnika koji imaju pravo na namirenje iz iste kupovnine, nije dužan položiti kupovninu ako ona iznosi koliko i njegova tražbina ili manje, a ako iznosi više tada je dužan položiti razliku.

 

8. U rješenju o dosudi nekretnina sud će odrediti da se nakon pravomoćnosti toga rješenja i nakon što kupac položi kupovninu, u zemljišnim knjigama upiše u njegovu korist pravo vlasništva na dosuđenim nekretninama, te brisati prava i terete na nekretninama koji prestaju njihovom prodajom.

 

 9. Prodaja se obavlja po načelu «viđeno-kupljeno», što isključuje sve naknadne

prigovore kupca.

 

 10. Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod stečajnog upravitelja Stanka Makara na broj 091 201 0001 svakog radnog dana od 8 do 14 sati. 

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje