Povežite se s nama

Međimurje

Prodaja nekretnina u vlasništvu GT INŽENJERING d.o.o. ustečaju

Objavljeno:

- dana

 

Z A K LJ U Č A K

 Trgovački sud u Varaždinu, po sucu toga suda Radovanu Raduki, kao stečajnom sucu, u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom GT INŽENJERING d.o.o. u stečaju, Varaždin, Đ. Kuhara 2, OIB: 71906086202, 2. travnja 2013.

zaključio je

I Određuje se prodaja nekretnine u vlasništvu stečajnog dužnika GT INŽENJERING d.o.o. u stečaju, Varaždin, Đ. Kuhara 2 u stečajnom postupku, uz odgovarajuću primjenu pravila o ovrsi na nekretninama i to:

                – nekretnine upisane kao k.č. br. 3847/1, z.k.ul. br. 13355, k.o. Varaždin (u osnivanju), dvorišta u ulici V. Novaka, ukupne površine 10.138 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č. br. 3847/2, z.k.ul. br. 13024, k.o. Varaždin (u osnivanju), dvorišta u ulici V. Novaka, ukupne površine 1.802 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č. br. 740, z.k.ul.br. 2007, k.o. Pušćine, gospodarske i stambene zgrade, livada i dvorišta, ukupne površine 2.529 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č.br. 2009, z.k.ul. br. 2143, k.o. Pušćine, oranice Požgališće, ukupne površine 14.619 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č.br. 2010, z.k.ul. br. 2008, k.o. Pušćine, šume Požgališće, ukupne površine 9.026 m2.    

                Na navedenim nekretninama stečajnog dužnika upisana su razlučna prava u korist razlučnih vjerovnika ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK d.d., Rijeka, CASSA DI RISPARMIO DELLA REPUBBLICA, Italija, REPUBLIKE HRVATSKE, Ministarstva financija, Porezne uprave, RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d., Zagreb i MESSER CROATIA PLIN d.o.o., Zaprešić.

II Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 13355, k.o. Varaždin (u osnivanju) utvrđuje se u iznosu od 9.567.737,50 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 13024, k.o. Varaždin (u osnivanju) utvrđuje se u iznosu od 2.495.105,57 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 2007, k.o. Pušćine utvrđuje se u iznosu od 634.873,84 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 2143, k.o. Pušćine utvrđuje se u iznosu od 3.669.917,21 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 2010, k.o. Pušćine utvrđuje se u iznosu od 2.265.864,48 kn.

 

III Nekretnine iz točke I ovog zaključka prodat će se na usmenoj javnoj dražbi. Prvo ročište za prodaju održat će se pred stečajnim sucem u zgradi Trgovačkog suda u Varaždinu, soba broj 231/II, 30. travnja 2013. u 12,00 sati. Ročište će se održati i ako na njemu sudjeluje samo jedan ponuditelj.

 

IV Ovaj zaključak o prodaji objavit će se na oglasnoj ploči Trgovačkog suda u Varaždinu, u jednom od javnih glasila, na web stranicama Hrvatske gospodarske komore i na web stranicama Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske. Rok od objave zaključka o prodaji nekretnina na oglasnoj ploči do prodaje iznosi 15 dana.

 

V Uvjeti prodaje:

 

1. Nekretnine iz točke I ovog zaključka prodavat će se na prvom ročištu za dražbu po početnoj cijeni koja je jednaka utvrđenoj vrijednosti nekretnina i ispod te cijene ne može se prodati na tom ročištu.

Tek ako se nekretnina ne proda ni na drugom ročištu za prodaju po utvrđenoj vrijednosti, na narednim ročištima za prodaju može se prodati za nižu vrijednost koju zaključkom odredi stečajni sudac.

 

2. Sve poreze i pristojbe u vezi s prodajom nekretnina snosi kupac.

 

3. Kao ponuditelji mogu sudjelovati samo osobe koje prethodno održavanju ročišta za dražbu uplate jamčevinu u iznosu od 10% utvrđene vrijednosti nekretnina iz točke II ovog zaključka na račun sudskog depozita Trgovačkog suda u Varaždinu broj 2390001-1300002754 s pozivom na broj spisa 1 St-137/12 i s naznakom „jamčevina za javnu dražbu 30.4.13.“ i dokaz o tome predoče stečajnom sucu prije početka dražbe. 

 

4. Punomoćnici ponuditelja mogu sudjelovati na dražbi samo uz ovjerenu specijalnu punomoć.

 

5. Sudionicima dražbe koji ne uspiju u nadmetanju jamčevina će se vratiti odmah nakon zaključenja javne dražbe. Jamčevinu nije dužan položiti razlučni vjerovnik kojemu je to pravo upisano u zemljišnim knjigama.

 

6. Kupac je dužan uplatiti razliku između jamčevine i postignute kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana obavijesti o pravomoćnosti rješenja o dosudi na račun sudskog depozita navedenog u točki 3. uvjeta prodaje ovog zaključka. Ako kupac u tom roku ne položi kupovninu sud će posebnim rješenjem prodaju oglasiti nevažećom i odrediti novu prodaju, uz uvjete određene za prodaju koja je oglašena nevažećom, a iz položene jamčevine namirit će se troškovi nove prodaje i naknaditi razlika između kupovnine postignute na prijašnjoj i novoj prodaji. Nekretnina će se dosuditi i ponuditeljima koji će ponuditi nižu cijenu (ali ne i nižu od one početne na ovom ročištu za prodaju) prema veličini ponuđene cijene, ako kupac koji ponudi veću cijenu ne položi kupovninu u roku koji mu je za to biti određen.

 

7. Ako je kupac razlučni vjerovnik koji se jedini namiruje iz kupovnine ili se namiruje prije tražbina svih ostalih vjerovnika koji imaju pravo na namirenje iz iste kupovnine, nije dužan položiti kupovninu ako ona iznosi koliko i njegova tražbina ili manje, a ako iznosi više tada je dužan položiti razliku.

 

8. U rješenju o dosudi nekretnina sud će odrediti da se nakon pravomoćnosti toga rješenja i nakon što kupac položi kupovninu, u zemljišnim knjigama upiše u njegovu korist pravo vlasništva na dosuđenim nekretninama, te brisati prava i terete na nekretninama koji prestaju njihovom prodajom.

 

 9. Prodaja se obavlja po načelu «viđeno-kupljeno», što isključuje sve naknadne

prigovore kupca.

 

 10. Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod stečajnog upravitelja Stanka Makara na broj 091 201 0001 svakog radnog dana od 8 do 14 sati. 

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Spoj tradicije i modernog: prvi adventski vikend u Čakovcu ispunio sva očekivanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 26. studenoga, počeo je Advent u Čakovcu. Ovogodišnja manifestacija kao spoj tradicije i modernog donosi niz noviteta, veselih i humanih programa uokvirenih u čarobnu božićnu kulisu žaruljica i ukrasa.

Prvi od četiri vikenda Došašća okupio je velik broj Čakovčana, Međimuraca i gostiju koji su uživali u bogatom programu: od tradicijskih i kulturnih sadržaja na Franjevačkom trgu, paljenja prve adventske svijeće, do radionica za djecu, druženja s Djedom Božićnjakom, sportskog adventa, nezaobilaznog klizališta, ali i svih blagdanskih blagodati kreiranih upravo za stvaranje uspomena. Iako su programi namijenjeni svim generacijama, najviše ih je posvećeno djeci i mladima.

Stoga su, kako i priliči, upravo oni otvorili ovogodišnji čakovečki Advent.

Božićna priča srca Međimurja krenula je mimohodom Gradskog puhačkog orkestra i Čakovečkih mažoretkinja centrom grada, a nastavila se u Centru za kulturu Čakovec „Bijelom čarolijom“ – Bajkom o božićnoj jelki u izvedbi dječjih vrtića “Cipelica”, “Prugi”, “Dječja mašta”, “Cvrčak” – PO Maslačak, Kazališne skupine DV-a “Cipelica” – Trinaestići, zatim Studija suvremenog plesa Teuta, plesne skupine OŠ Belica, Dječjeg zbora Čakovečki mališani i Čakovečkih mažoretkinja. 

Priču, scenarij i režiju „Bijele čarolije“ potpisuje Gordana Šoltić Siladi, u glavnim ulogama su Suzana Kovač, Nives Lisjak i Gordana Šoltić Siladi, za tehniku i glazbu zaslužna je Roberta Taradi, dok su se za scenografiju i kostime pobrinule Petra Mićanović i Samira Abuzeid.

Publika je Centar za kulturu ispunila do posljednjeg mjesta, redom ponosnih roditelja, obitelji, baka i djedova, među kojima je bila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Dodajmo da je gradonačelnica ispred Crkve sv. Nikole biskupa na Franjevačkom trgu zapalila i prvu svijeću na velikom adventskom vijencu.

– Veliki čakovečki adventski kalendar, kako je zamišljen ovogodišnji program, svakog dana donosi nove programe za sve generacije, pa ste pozvani da se uz poruke zahvalnosti i radosti predstojećih blagdana pridružite čakovečkoj blagdanskoj priči – pozivaju organizatori.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U zgradi Scheier otvorena izložba fotografija HPD-a „Međimurje“ pod nazivom „Okom autora“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zgradi Scheier otvorena je fotografska izložba Hrvatskog planinarskog društva „Međimurje“ pod nazivom „Okom autora“.

Ovo je šesta izložba amaterskih fotografija međimurskih planinara, zaljubljenika u prirodu i planine, čije je društvo radi sve snažnije potrebe udruživanja i poticanja aktivnog načina života osnovano 1995. godine u Čakovcu.

Planinarstvo je način života, niz aktivnosti koje čovjeku život čine zanimljivijim i ljepšim, a posebnost imaju i fotografije koje planinari ovjekovječe na svojim pohodima. 23-oje autora izložilo je svoje fotografske radove gorskih vidika i ostalih ljepota krajolika.

Osim mnogobrojnih planinara i zaljubljenika u prirodu, svečanom otvorenju prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač, predsjednik HPD „Međimurje“ Željko Poljak, kao i predsjednik Fotokluba Čakovec Davorin Mance.

– Čestitke i poštovanje svim članovima HPD „Međimurje“ na prekrasnim fotografijama i izložbi koja promovira ljepote prirode i bogatstvo prirodnih vrijednosti – proučio je župan Posavec.

U međimurskom društvu planinara okupljaju se entuzijasti svih dobnih skupina, a okosnica djelovanja društva je organiziranje izleta i planinarskih tura po planinama Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Fotografska izložba može se razgledati tijekom ovoga tjedna, radnim danom od 10 do 12 sati te od 17 do 19 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje