Povežite se s nama

Crna kronika

Prodao poslovnu zgradu i vozila ispod tržišne cijene?

Objavljeno:

- dana

Širi se istraga protiv Duška Paripovića kojemu je produljen pritvor

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu naložilo je proširenje istrage protiv Duška Paripovića, bivšeg direktora propale Meteor Grupe koja je svojevremeno ugovorila najviše poslova dogradnje i izgradnje škola po modelu javno-privatnog partnerstva. Kralj JPP-a, koji je od sredine rujna u istražnom zatvor zbog sumnji u milijunske zlouporabe položaja i prijevare, sada se sumnjiči za još pet kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju. Zbog potonjeg je osumnjičena i Meteor Grupa koju je vodio sve dok ove godine nije otišla u stečaj.

Tako postoji osnova sumnje da je od 2008. do svibnja ove godine kao direktor osumnjičenog trgovačkog društva naložio da se novac ustezan od plaća zaposlenika za kupljenu robu od društva u visini od 344.000 kuna prikaže knjigovodstveno kao njegova pozajmica društvu, pa mu je društvo isplatilo navedeni iznos kao povrat nepostojeće pozajmice.

Nadalje, postoji osnova sumnje da je naložio da se gotovinski utršci u iznosu veći od  1,2 milijuna kuna ostvareni redovnim poslovanjem društva ne polažu na račun društva već da se predaju njemu na ruke. Isto tako se sumnja da je naložio da se njegovo dugovanje društvu u iznosu većem od 1,7 milijuna kuna za radove koje mu je izvele tvrtka plati temeljem ugovora o cesiji kojim je za taj iznos smanjeno njegovo postojeće potraživanje prema društvu, pa je tako namirio svoje postojeće potraživanje prema društvu, iako obračunsko plaćanje nije bilo dopušteno jer je račun društva bio u blokadi.

Postoji osnova sumnje i da je od lipnja 2011. do svibnja 2012. godine kao direktor osumnjičenog trgovačkog društva prodao sebi, povezanim društvima i drugom trgovačkom društvu 17 vozila i poslovnu zgradu, sve vlasništvo osumnjičenog društva, određujući  kupoprodajne cijene u iznosima znatno nižima od njihove tržišne vrijednosti. Time je sebi i drugim kupcima pribavio ukupnu imovinsku korist od najmanje 1,7 milijuna kuna.

Paripović, kojemu je sudac istrage produljio pritvor, sumnjiči se i da je u rujnu 2011. godine ugovorio poslovni odnos s oštećenim trgovačkim društvom obećavajući uredno ispuniti ugovorene obveze plaćanja preuzete robe. No, sumnja se da to nije namjeravao učiniti, čime je to društvo oštetio za iznos veći od 169.000 kuna, a za koji je iznos ujedno osumnjičeno društvo pribavilo nepripadnu korist.

Izvor: DORH
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

Zapaljeni navijački transparenti nakon utakmice u Čakovcu, policija privela 11 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 28. ožujka, oko 18:30 sati u Čakovcu, ispred sportske dvorane u Športskoj ulici, neposredno nakon odigravanja prvenstvene utakmice 1. hrvatske rukometne lige za žene, između ŽRK “Zrinski” iz Čakovca i RK “Podravka Vegeta”, nepoznati počinitelj tzv. “bengalkom” zapalio je navijačke transparente.

U događaju, osim spaljenih transparenata, nije nastala druga materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba, javila je PU međimurska.

U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s opisanim događajem, odnosno počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozio Zagrebačkom ulicom s 2.14 promila pa je uhićen i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 29. ožujka, u 0.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.14 promila.

Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana privesti na Općinski sud u Varaždinu, javila je PU varaždinska.

Od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje