Tijekom adventa pa sve do 22. prosinca, subotom se produžuje radno vrijeme za razgled izložbenih postava Gradskog muzeja Varaždin.

Izložbeni postavi otvoreni su:

– utorkom, srijedom, četvrtkom, petkom – od 9 do 17 sati,

– subotom (7. prosinca, 14. prosinca, 21. prosinca) od 10 do 13 i od 17 do 20 sati,

– nedjeljom – od 9 do 13 sati.

Ponedjeljkom i na državne blagdane je zatvoreno (u ostalom razdoblju primjenjuje se redovno radno vrijeme za razgled: utorak – petak 9 do 17 sati, subotom i nedjeljom 9 do 13 sati; ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno).

U palači Sermage otvorena je izložba „Radoslav Putar i Miljenko Horvat. Retrospektiva“, s predstavljenim umjetničkim djelima Miljenka Horvata te radom istaknutog likovnog kritičara Radoslava Putara, obojica su članovi Gorgone, , protokonceptualne grupe umjetnika i intelektualaca koja je u Zagrebu djelovala između 1959. i 1968. godine. Organizatori su Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac i GMV.

Postavljena je također izložba Martina Mezak: Absence of frame, a multimedijalna umjetnica bavi se doživljajima realnosti kroz instalaciju realiziranu svjetlosnim i zvučnim formama. Izložba je postavljena do 8. prosinca.

Lupino, Štebih…

U Starome gradu otvoren je stalni postav kulturno-povijesnog odjela, kao i izložba Stephana Lupina: Lupinizam by Lupino. Hrvatski fotograf Stephan Lupino, umjetnik s uspješnom inozemnom karijerom, predstavlja se vintage fotografijama, skulpturama i slikama. Izložba je postavljena za razgled do 15. siječnja 2020. godine.

Palača Herzer nudi stalni postav Svijet kukaca te izložbu Mihaela Štebiha: Skuplpture u kristalnom staklu i kamenu. Izbor radova predstavlja presjek 50 godina umjetnikova stvaralaštva. Izložba je postavljena za razgled do 15. prosinca 2019. godine.

Komentari

Komentara