Povežite se s nama

Sport

Profesor Canjuga: Bronca rukometašica je strašan rezultat!

Objavljeno:

- dana

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija na briljantan način je završila svoju bajku na Europskom prvenstvu u Danskoj. Kraljice šoka pobijedile su Dansku rezultatom 25:19 (11:11) i vratile su se u domovinu.

– Odigrali smo odličnu obranu i u napadu pametno. Imali smo strašnu motivaciju, zbog danskog izbornika koji je kao ekspert rekao, da ne budem bezobrazan, da imamo jedan posto šanse. Ovo je više od povijesti, ovo je nešto što će ući u anale hrvatskog sporta, ne samo rukometa – rekao je nakon utakmice Nenad Šoštarić, izbornik brončanih djevojaka.

Ponosan je i bivši izbornik ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga.

– Ovo je najveće iznenađenje. Strašan rezultat iako mnogi od nisu vjerovali u te djevojke. Pokazali su da je kolektiv jači od pojedinaca – naglasio je Canjuga otkrivši tajnu uspjeha hrvatskih rukometašica.

– Djevojke su iznimnim angažmanom u obrani stigle do bronce, naravno uz senzacionalnu golmanicu Teu Pijević koja je svaki susret bila na visokom postotku obrana. Također, izbornik Šoštarić, koji je jedan od najboljih trenera u ženskom rukometu u Europi, odlično je rotirao sve tri obrane pa i tu leži ključ uspjeha – naglasio je profesor Canjuga koji je već godinama trener Koke.

Kroz Koku su prošle Dejana Milosavljević te sestre Dora i Larisa Kalaus.

– U našoj ligi samo je Podravka profesionalan klub, dok su svi ostali klubovi poluprofesionalni ili amaterski, a samo je jedna igračica (op.a. Milosavljević) iz Podravke. Veseli da su Umag, Osijek, Zrinski ili Dalmatinka dali brončane reprezentativke – dodao je Canjuga koji je razočaran tretmanom nacionalne televizije.

– Svi mi plaćamo pretplatu, a nacionalna televizija se tako odnosi prema ženskom rukometu. Srećom, pa danas postoje drugi mediji i društvene mreže – istaknuo je Canjuga koji se nada da će ovaj uspjeh biti zamašnjak ženskom rukometu u Hrvatskoj.

– Nadam se da će sve više djevojaka krenuti u rukomet. Vjerujem da će sad nekima postati jasno da uspjesi naših sportaša mnogo više promoviraju Hrvatsku nego bilo kakva turistička zajednica – zaključio je Canjuga.

Sport

Koka i većina klubova traži da se prvenstvo nastavi 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski rukometni savez odgodio je natjecanje u svim ligama hrvatskog ženskog i muškog rukometa na više od mjesec dana.

No, ženski klubovi su ogorčeni zbog toga na Savez. Većina ženskih klubova potpisala je inicijativu i traže da se prvenstvo nastavi 24. travnja.

– Valja voditi računa da su tijekom lipnja srednjoškolke opterećene državnom maturom, a studentice ispitnim rokovima, tako da im je rukomet u tom vremenskom periodu van prioriteta što je apsolutno opravdano. Ispada da prema Odluci odigravanjem utakmica u lipnju UO HRS uopće ne vodi računa o školovanju igračica – ističu klubovi potpisnici inicijative da se prvenstvo nastavi.

Varaždinska Koka također je potpisnica inicijative, ali i jedna od inicijatora.

– Ovakvom Odlukom UO HRS-a nameću se klubovima dodatni neplanirani troškovi za mjesec lipanj za koji klubovi nemaju osigurana financijska sredstva. Hoće li te neplanirane troškove, u ovim itekako teškim vremenima, klubovima podmiriti HRS? Klubovi smatraju da se odluka ne može opravdati ni epidemiološkim razlozima budući da nije donesena na temelju odluke Stožera civilne zaštite RH o zabrani natjecanja, nema ubrzanog i nekontroliranog širenja zaraze koje onemogućava ili u znatnoj mjeri otežava odigravanje većeg broja utakmica (što argumentiraju i visokim postotkom odigranih utakmica), a upozoravaju da niti jedan drugi sportski savez u Hrvatskoj nije prekinuo natjecanja – ističu i odgovor HRS-a očekuju do ponedjeljka, 19. travnja.

Nastavite čitati

Sport

Kastel prije Šibenika: Idemo se nadigravati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 16. travnja, u 16 sati igraju utakmicu 29. kola 1. HNL protiv Šibenika.

Riječ je o susretu sedmoplasirane i predzadnje ekipe lige.

– Očekujemo tvrdi, organizirani Šibenik, no idemo se nadigravati. Imamo sitnih problema oko sastava, ali vjerujem ćemo biti kompletni i spremni – ističe Zoran Kastel, trener Varaždina.

Zadnji susret istih momčadi u Šibeniku završio je 0:0.

– Sigurno je to sada nešto drugačiji Šibenik. Vrlo su opasni prema naprijed, no tu je mladi Bulat koji je stvarno izrastao u vrhunskog veznjaka – dodao je Kastel koji protiv Šibenčana neće moći računati na ozlijeđene Grgeca i Uratu.

Nastavite čitati