Povežite se s nama

Crna kronika

Profesoru koji je tužio varaždinski FOI zbog diskriminaciji jer je gej, sud dodijelio 40 tisuća odštete za duševne boli

Objavljeno:

- dana

Bivši asistent na varaždinskom FOI-ju, prof. Dario Krešić, zbog diskriminacije na radnom mjestu uzrokovane njegovom spolnom, gej orijentacijom, od fakulteta će, prema odluci varaždinskog suda dobiti 40 tisuća kuna, a ne 250 koliko je tražio tužbom.

Sud smatra da bi četvrt milijuna kuna bilo previše za Krešićevu „anksioznost i depresiju koju je trpio kad je shvatio da ga se zbog seksualne orijentacije sprečava u napredovanju“.

Prema pisanju Telegrama, Krešić si je djelomice sam kriv za znatno umanjeni iznos. Naime, njemu je Općinski sud u Varaždinu još 2012. godine dodijelio 75 tisuća kuna i bila je to prva takva takva odluka nekog hrvatskog suda. Na presudu su se žalili i FOI, ali i sam Krešić pa je  slučaj vraćen na ponovno suđenje, kad je iznos umanjen.

Odštetu bi mu trebao platiti Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu na kojem je Krešić radio do 2013 godine.

Nezadovoljni asistent dao je izvanredni otkaz i otišao raditi u Njemačku. No, od procesa pred hrvatskim sudovima ipak ne odustaje.

Crna kronika

Auto sletio pod mostić u Črešnjevu, osoba ostala ukliještena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

JVP Varaždin je javio o prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 17. travnja, u Črešnjevu.

Vatrogasci su u 17:56 sati primili poziv iz Centra 112, da je došlo do izlijetanja vozila u kanal kod dvorca Šaulovec i da je osoba ukliještena u autu.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, malim tehničkim i sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je osobno vozilo make Renault Megane izletjelo u kanal pored prometnice ispod mostića kod skretanja za farmu pilića. Vozača, ozlijeđenu osobu izbavili su djelatnici hitne medicinske pomoći i do našeg dolaska osobi se već pružala pomoć u vozilu hitne. Mi smo vozilo provjerili, otpojili akumulator i vratili se u postrojbu, a članovi DVD-a Beretinec ostali su osiguravati mjesto događaja do dolaska policije – objavio je JVP Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija ulovila muškarca (53) koji je u pošti podigao pošiljku droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 12. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1968. godine, zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 30. rujna 2020. u poštanskom uredu u Prelogu, preuzeo poštansku pošiljku adresiranu na njegovo ime u kojoj je bilo gotovo 250 grama droge sintetski kanabinoid namijenjene daljnjoj prodaji, a policijski službenici su ga zatekli nakon preuzimanja pošiljke – objavio je DORH.

Nastavite čitati