Povežite se s nama

Moda i ljepota

Profinjena elegancija

Objavljeno:

- dana

MODNI KUTAK

– Moja svakodnevna šminka je umjerena, a za svečane prilike obično se prepustim rukama stručnjaka. Volim boje, premda kod šminkanja uglavnom koristim zemljane tonove, no moram priznati da sam spremna na sve, od drastične, jake šminke do raznih boja frizura, od crne, plave do naranđaste – otkrila je Sanja Kokot, direktorica maloprodaje obiteljskog poduzeća KB Sračinec, koje uspješno posluje više od dva desetljeća i danas zapošljava 55 ljudi.

Osnovna djelatnost ove obiteljske tvrtke jest uvoz, maloprodaja i veleprodaja posuđa i igračaka čije su cijene najpovoljnije u regiji, ali i ostalih potrepština za kućanstvo, a među novitetima je veliki izbor posteljina koje u KB Sračincu možete nabaviti po vrlo pristupačnim cijenama.

Većina robe uvozi se direktno od proizvođača i od većine njih KB ima ekskluzivno pravo prodaje na hrvatskom tržištu, a uz to razvijaju vlastitu proizvodnu djelatnost tako da u ponudi imaju puno vrijednih, posebnih i drugačijih proizvoda.

Kombinacija srebrnog i sivog sjenila idealna je za svečaniju šminku. Oči su dodatno naglašene crnim tušem

– Svakako bih voljela naglasiti izradu originalnih poklon-artikala za različite prigode s personaliziranim porukama, na koje su reakcije kupaca izrazito pozitivne što nas jako veseli. Moram se pohvaliti da nam odlično ide i web-prodaja na području cijele Hrvatske s kojom smo krenuli u prosincu prošle godine, a svakako treba spomenuti i 10 % poputa na sve artikle koji vrijedi sve do Uskrsa – doznajemo od voditeljice maloprodaje KB Sračinec, žene koja točno zna što hoće.

– Kad si ja nešto zacrtam, ne odstupam od toga, jednostavno takva sam. Vjerojatno i zato imam puno sati prekovremenog rada, ali ipak, kad sam kod kuće, pokušavam što je više moguće odvojiti poslovni od privatnog života i posvetiti se svojoj djeci, 14-godišnjem Robinu i četverogodišnjoj Emi te suprugu Darku – otkrila je Sanja Kokot.
Poduzetnica koja jede zdravo i bavi se tjelovježbom, dvaput tjedno priušti si masažu, a uživanciju joj predstavlja i sat vremena plesne škole u koju ide njezina kći Ema, jer tada, kaže, ima 60 minuta vremena da s prijateljicom u miru popije kavu i malo pročavrlja o aktualnostima iz ženskog svijeta.

Iako radi “sto na sat” i radne obaveze joj ne dopuštaju previše slobodnog vremena, Sanja Kokot nakratko se prepustila stručnim rukama varaždinske vizažistice Mirele Magdić Fotak i onome u čemu uživa svaka žena – šminkanju.

Naglasak na očima

– S obzirom na to da Sanja ima kratku frizuru koja daje jasan pogled na lice, naročito na obraze, čelo i oči, šminka će biti jača. Kada imate kratku kosu, možete se igrati s različitim bojama na očima, no kako sam se ja ovog puta odlučila za elegantnu, svečaniju šminku, u ovom slučaju koristit ću kombinaciju srebrnog i sivog sjenila. Upravo je ova kombinacija boja idealna za svečaniju šminku, a pojačana debljom linijom crnog tuša odlično će naglasiti Sanjine oči -rekla je varaždinska stručnjakinja za šminkanje  Magdić Fotak.

Rumenilo i ruž su neutralniji u odnosu na naglašene oči.

– U ovom slučaju odlučila sam se za nježno ružičasti ruž. Ovaj više “nude” sjaj na usama izgleda elegantno i prirodno, a opet cjelokupnoj šminci i Sanjinom stylingu daje sofisticiran look – zaključila je vizažistica Magdić Fotak.

Šminka:
Mirela Magdić Fotak
profesionalna vizažistica,
stalna suradnica HNK Varaždin
e-mail: [email protected]

Foto:
KREŠIMIR GECI,
G2 studio-Gettzy Foto
Trg kralja Tomislava 4 (Korzo) Varaždin
www.facebook.com/gettzy
tel. 042/200-161

Izvor:
Foto: KREŠIMIR GECI, G2 studio-Gettzy Foto

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje