Povežite se s nama

Sport

Proglašanje najboljeg sportaša i najbolje sportašice Varaždina krajem siječnja iduće godine

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizira tradicionalnu, već 55. svečanu manifestaciju varaždinskog sporta pod nazivom „Izbor sportaša godine Grada Varaždin za 2017. godinu“.

Sportskim udrugama, članicama Zajednice, te sportskim udrugama osoba s invaliditetom, također članicama Zajednice, upućen je poziv da kandidiraju sportaše i sportske djelatnike koji su ostvarili zapažene rezultate tijekom ove godine. Kandidature iz sportskih udruga u Zajednicu bi trebale stići do ponedjeljka, 18. prosinca 2017. Nakon objave kandidatura te izbora najboljih, svečanost proglašenja najboljih sportaša i dobitnika priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina bit će održana 29. siječnja 2018. godine.

Sportske udruge pozvane su da kandidiraju svoje članove za naslove najbolje sportašice, najboljeg sportaša, najbolje ženske ekipe, najbolje muške ekipe, najveće nade varaždinskog sporta među sportašicama i najveće nade varaždinskog sporta među sportašima, te za priznanja Zajednice koja su nagrada za životno djelo, zlatna plaketa, godišnja nagrada, posebna priznanja i diplome.

Podsjetimo, za prošlu 2016. godinu, najboljima sportašima Grada Varaždina proglašeni su karatist Enes Garibović, streljačica Tanja Perec, hrvači „Vindije“ i rukometašice „Koke“, te sportaš godine osoba s invaliditetom ili gluhih osoba Karlo Rajković i sportska ekipa godine Varaždinsko sportsko društvo gluhih – sekcija pikado. Nagradu za životno djelo primio je Božidar Pozder iz hrvačkog sporta.

Prvi put priznanja najboljim varaždinskim sportašima dodijeljena su davne 1954. godine, a neprekidno se svake godine dodjeljuju od 1967.

Izvor:
Foto: ZSUGV

Sport

HNS sa Zlatkom Dalićem produljio suradnju do 2024. godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su produljenje uspješne suradnje te je srebrni izbornik potpisao novi ugovor koji ga veže sa Savezom do UEFA Europskog prvenstva 2024. godine.

Zlatko Dalić preuzeo je hrvatsku reprezentaciju u listopadu 2017. godine te ju je iz teške situacije uspio dovesti do FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji. Dalić je u Rusiji poveo Vatrene do finala Svjetskog prvenstva, odnosno srebrne medalje koja je tu generaciju upisala u povijest hrvatskog nogometa.

Dalić je potom uspješno prošao kvalifikacije za EURO 2020, gdje je izborio drugi krug natjecanja, a potom je postao prvi hrvatski izbornik koji je izborio tri velika natjecanja, osvojivši prvo mjesto u skupini H u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Između tih kvalifikacija, Dalić je s Vatrenima dvaput izborio ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Kustić i izbornik Dalić dogovorili su nastavak suradnje s najuspješnijim izbornikom u povijesti hrvatskog nogometa.

– Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu povjerenja. Puno sam puta istaknuo da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju je najveća privilegija koju jedan trener može imati i zato nisam dvojio kada mi je HNS predložio nastavak suradnje. Proteklih nekoliko mjeseci me uvjerilo da smo na pravom putu, osjećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osvježenom Hrvatskom nastavimo raditi velike rezultate i tako uveseljavati naš narod. Uvjeren sam u naš uspjeh u kvalifikacijama za EURO 2024, a s obzirom na to da je domaćin Njemačka, uvjeren sam da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je nevjerojatan motiv za daljnji rad – izjavio je izbornik Dalić.

Nastavite čitati

Sport

Bronca Tajane Koščak na međunarodnom turniru u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu od četvrtka, 2. do subote, 4. prosinca održan je 3. međunarodni turnir Grand Prix Zagreb, ugledni boksački turnir koji ima važno mjesto u kalendaru Europske boksačke konfederacije EUBC-a.

Iz Boksačkog kluba Omega Varaždin nastupilo je dvoje natjecatelja – Tatjana Koščak u ženskoj konkurenciji do 52 kg te Patrik Grđan u kategoriji seniora do 75 kg.

Tajana je zauzela 3. mjesto u izvrsnim borbama protiv Poljakinje Angelice Krysztoforske te Nine Radovanović iz Srbije i osvojila novčanu nagradu turnira.

Patrik je u odličnoj borbi protiv iskusnog Lea Cvitanović iz BiH zauzeo 5. mjesto u ukupnom poretku turnira.

– Ovo je bila izvrsna prilika za naše borce da se okušaju na međunarodnoj boksačkoj sceni te da osjete i dožive snažnu konkurenciju koja ih očekuje na budućim međunarodnim turnirima. Čestitke našim borcima, njihovim protivnicima, Hrvatskom boksačkom savezu i predsjedniku Boni Bošnjaku na izvrsnoj organizaciji turnira – ističu iz Boksačkog kluba Omega.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje