Povežite se s nama

Život i društvo

U Ludbrešku kuću Djeda Mraza, otvorenu 17. i 18. prosinca, sva su djeca dobrodošla

Objavljeno:

- dana

Božićni sajam

U Ludbregu će ove subote i nedjelje, 17. i 18. prosinca, biti veselo. 

I ove godine u programu sajma sudjelovat će ludbreške udruge. Božićni sajam održat će se u šatoru na Trgu Svetog Trojstva, a osim kulturno-umjetničkog programa sudjelovat će i četrdesetak izlagača. Sajam je otvoren od 9 do 19 sati.

Svakoga dana sajma bit će otvorena i Kuća Djeda Mraza.

Raspored programa:

17. prosinac – subota

10,00 sati – blagdanski program dječjeg vrtića “Radost” Ludbreg

11,00 sati – blagdanski program dječjeg vrtića “Smjehuljica” Ludbreg

12,00 sati – blagdanska predstava članova udruge “ludbreško sunce”

15,00 sati – blagdanski program pjevačkog društva mladih “Trinitas”

15,30 sati – blagdanski program udruge “Žene iz Centra svijeta”

16,00 sati – promocija slikovnice uz prigodnu blagdansku predstavu “Šarenog svijeta” 

 

18. prosinac – nedjelja

14,30 sati – blagdanski program udruge “Lun-Mla”

15,30 sati – blagdanski program Osnovne škole Martijanec

16,00 sati – blagdanski nastup KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg

16,45 sati – blagdanski nastup udruge Ludbreške mažoretkinje i Twirling kluba Ludbreg

17,00 sati – podjela Betlehemskog svjetla – prigodni program Odreda izviđača Ludbreg.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Ivan Čehok se na plakatima izrazito pomladio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi izbori, nova kampanja i već dobro poznata lica. Osim međusobnih prepucavanja kandidata, neizostavni dio kampanje su i plakati.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na svojim se plakatima pomladio. Je li cijela kampanja vjerodostojna kao i fotografije na plakatima, procijenite sam.

Nastavite čitati

Život i društvo

Bučina ulja OPG-ova Kurtek, Vidaček i Kolenko dobila zlatne medalje u Bruxellesu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinsko bučino ulje je na prestižnom, 60. po redu, svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection u Bruxellesu osvojilo čak tri zlatne medalje za kvalitetu.

Zlata su osvojili OPG Kurtek iz Šemovca, OPG Vidaček iz Seljanca i OPG Kolenko iz Nedeljanca.

Za svoje proizvode dobili su niz pohvala od članova Ocjenjivačke komisije koju čine vrhunski stručnjaci – kuhari s Michelinovim zvjezdicama, članovi francuske kulinarske akademije “Académie culinaire de France”, članovi Euro-Toque zajednice kuhara i drugih prestižnih organizacija.  

– Želimo se pohvaliti ovim uspjehom koje se može usporediti s dobivanjem Michelinove zvjezdice. U prvi plan dolazi kvaliteta proizvoda našeg bučinog ulja. Ocjenjivanje je provedeno prema 25 kategorija, a kod varaždinskog bučinog ulja senzorika, miris i okus iskaču, a komisija je dala odlične ocjene za dizajn pakiranja, koje je unikatno – istakao je Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije.

U Varaždinskoj županiji vrlo su ponosni na zlatne medalje, a župan Čačić je istaknuo da se niti jedna druga europska regija ne može pohvaliti takvim uspjehom. Čestitao je nagrađenima i predao im diplome.

Vladimir Kurtek i njegova obitelj već se 15 godina bave poljoprivredom i obrađuju više od 35 ha poljoprivrednog zemljišta. U posljednje tri godine udvostručili su površine na kojima uzgajaju tikvu te ih sada imaju posađene na 10 ha.

– To je mirisno ulje prženih sjemenki buče ljupke arome lješnjaka – napisala je komisija o ulju OPG-a Kurtek.

Branko Vidaček i njegova supruga se na svojem OPG-u u Seljancu uzgojem tikvi i proizvodnjom bučinog ulja bave već 20-ak godina.

– Naš cilj je maksimalna kvaliteta bučinog ulja, a nju kupci već godinama prepoznaju. Zbog toga smo iznimno ponosni što su tu kvalitetu sada prepoznali i svjetski stručnjaci. Vjerujemo da će to dodatno potaknuti potražnju za našim vrhunskim bučinim uljem, čiju proizvodnju posljednjih godina povećavamo – istaknuo je Vidaček.

I Stjepan Kolenko iz Nedeljanca se poljoprivredom bavi više od 20 godina.

– Obrađujemo 3,5 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega se na tikve odnosi 2,5 hektara. Sretni smo što smo nakon dva desetljeća bavljenja poljoprivredom primili zlatnu medalju na prestižnoj izložbi Monde Selection, to nam puno znači i daje nam još veću motivaciju za dalje – naveo je Kolenko. 

Dobitnici su se zahvalili Varaždinskoj županiji na pomoći i istakli da se njihovo bučino ulje odlično prodaje, nešto slabije zbog koronakrize, ali najvažnije je održati visoku kvalitetu.

Nastavite čitati