Povežite se s nama

Međimurje

Projekt “Happy Bike” u Prelogu: prva radionica s tematskim predavanjima

Objavljeno:

- dana

U Prelogu je održana prva radionica u sklopu europskog projekta „Happy Bike“. Projekt je predstavio njegov voditelj Miroslav Hržić.

Koristi od ovog projekta trebalo bi imati najmanje 11 naselja na području Međimurske i Varaždinske županije, kao i na području Županije Zala u Mađarskoj. Kroz „Happy Bike“ oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti bit će evidentirano i dostupno posjetiteljima.

Poseban naglasak stavljen je na cikloturističku rutu Letenye – Prelog – Ludbreg, koja predstavlja kapilarnu rutu s obje strane hrvatsko-mađarske granice te ima priključak na europsku cikloturističku trasu EuroVelo 13.

U sklopu radionice održano je nekoliko zanimljivih tematskih predavanja. O sigurnosti biciklista na cestama govorila Irena Branović iz Policijske uprave međimurske, a o događanjima u organizaciji biciklističkih udruga s područja Preloga govorili su predstavnici Udruge „Laganini“ i Biciklističkoga kluba Prelog.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje