Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave počela s provedbom projekta Info-centar za mlade Lepoglava.

Riječ je o projektu kojim je otvoren Info-centar za mlade u Lepoglavi, centar čiji je cilj raditi na informiranju mladih iz Lepoglave i okolnih područja o različitim temama te im pružiti točnu i pouzdanu informaciju ili ih pravilno usmjeriti prema institucijama i ostalim akterima kod kojih mogu pronaći tražene informacije.

Provedbom ovog projekta radit će se na razvoju učinkovitog sustava informiranja mladih s područja gradova Lepoglave i Ivanca i okolice, pružanju podrške i pristupa informacijama o pravima i mogućnostima te o programima i uslugama koje se nude mladima u lokalnoj zajednici, podizanju razine informiranosti mladih na području gradova Lepoglave i Ivanca i okolice te poticanju mladih na aktivno građanstvo i sudjelovanju u rješavanju pojedinih društvenih problema.

Uz otvoren centar i osigurano informiranje 40 sati tjedno za koje će biti zadužena nova osoba zaposlena u Udruzi, radit će se i na popratnim aktivnostima poput radionica i predavanja s različitim aktualnim temama zanimljivim mladima.

Projekt će se provoditi tijekom cijele godine, do 31. prosinca 2020., a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Komentari

Komentara