Povežite se s nama

Međimurje

Projekt „Iškulică-školica“: jednake mogućnosti u obrazovanju djece romske nacionalne manjine

Objavljeno:

- dana

Europskim projektom „Iškulică-školica jednake mogućnosti u obrazovanju“ djeca i učenici romske nacionalne manjine uključit će se u  predškolske programe i programe produženog boravka s ciljem potpune integracije u osnovnoškolsko obrazovanje na području Međimurske županije. Pojedinosti projekta predstavljene su u Područnoj školi Držimurec-Strelec.

– Projektom želimo pružiti potporu djeci romske nacionalne manjine i osigurati uvjete za poboljšanje njihovih postignuća i uspješniju socijalizaciju. Posljednjih godina uočavamo pozitivne primjere u obrazovanju Roma, posebice u srednjim školama što nam pokazuje da je ulaganje u obrazovanje dugoročno isplativo – rekla je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Pojedinosti i značaj projekta predstavila je njegova voditeljica Maja Odrčić Mikulić.

– Dvije su glavne projektne aktivnosti, uključivanje djece u predškolske programe i u program produženog boravka. U predškolski program uključeno je 148 djece iz osnovnih škola Mala Subotica, Podturen i Macinec te Dječjeg vrtića „Maslačak“ iz Murskog Središća. Produženi boravak provodi se u osnovnim školama Podturen, Mala Subotica, Kotoriba i Orehovica, a uključeno je 173 učenika. Djeci će se osigurati dodatna potpora u izvršavanju domaćih zadaća, svladavanju jezika te stjecanju komunikacijskih i socijalnih vještina – istaknula je Odrčić Mikulić.

„Iškulică-školica“ se financira iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost je 1,67 milijuna kuna. Kroz projekt će se zaposliti osam učitelja razredne nastave. Također, djeci koja sudjeluju u programima financira se prijevoz od romskog naselja do ustanove u kojoj se odvija program.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje