Povežite se s nama

Međimurje

Projekt „Two Rivers one Goal“: započinje uređenje turističko-rekreacijske zone uz ribnjak kod Goričana

Objavljeno:

- dana

Općina Goričan će kroz projekt „Sustainable water tourismalong Mura and Drava River“, odnosno „Two Rivers one Goal“, koji je financiran u sklopu programa prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske, urediti prostor turističko-sportsko-rekreacijske zone uz ribnjak kod Goričana.

Naime, sredinom siječnja potpisan je ugovor o izvođenju radova između Općine Goričan i izvođača radova, čakovečke tvrtke Tegra. Iznos investicije iznosi oko 1,3 milijuna kuna, a završetak radova predviđen je najkasnije do sredine srpnja. Radovi bi trebali početi ovih dana, a dinamika njihova izvođenja ovisi o vremenskim uvjetima.

Uređenje staza, vanjski fitness…

Sadašnji izgled prostora oko ribnjaka, koje se planira urediti, neće se narušiti već će se zadržati i dopuniti dodatnim sadržajima. Investicija obuhvaća uređenje pješačko-biciklističkih staza koje će omogućiti lakšu prohodnost te bolju povezanost s lokacijom. Staze će se popločiti u dijelu oko igrališta kod ribnjaka. Uz staze će biti  postavljene i klupe predviđene za odmor, odnosno garniture za sjedenje sa stolovima.

Opremiti će se i višenamjensko igralište i prostor za vanjski fitness, gdje će se postaviti sprave što će obogatiti ponudu sportskih sadržaja. Postojeće travnato nogometno igralište također će se obnoviti. Oko jezera, budućih terena i parkirališta te uz staze postavit će se rasvjeta.

Oko ribnjaka će se urediti travnate površine, posaditi ukrasno grmlje i cvijeće, čime će se postići bolja uređenost lokacije. U planu je i uređenje zemljanih staza, kako bi se budućim posjetiteljima omogućio ugodniji boravak u prirodi.

Suradnja s Legradom i Donjim Vidovcem

Zahvaljujući ovim aktivnostima osigurat će se razvoj novog, konkurentnog i održivog turizma čija će se ponuda bazirati na postojećim prirodnim i kulturnim resursima. Aktivnosti će obogatiti atraktivnost regije i povećati broj dolazaka turista.

Općina Goričan sudjeluje u projektu „Two Rivers one Goal“ kao jedan od partnera uz Općinu Legrad i Općinu Donji Vidovec. Vodeći partner projekta je Regija „Mura“, Europska grupacija za teritorijalnu suradnju. Cilj projekta je razvoj zajedničkog hrvatsko-mađarskog turističkog proizvoda baziranog na održivom vodenom turizmu uz rijeke Muru i Dravu te stvaranje atraktivne turističke destinacije u pograničnom području.

Ukupna vrijednost projekta je oko 840 tisuća eura, od čega je 85 posto financirano europskim sredstvima. Riječ je o projektu čije se aktivnosti provode u periodu od 20 mjeseci, odnosno od 1. svibnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje