HCK Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je 9. rujna 2020. potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ čiji je projektni partner i ovog puta Općina Vidovec.

Projekt “Zaželi 2” provodi se u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ Projekt vrijednosti 1.310.856,25 kuna u potpunosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna RH (15 %).

Osim Općine Vidovec, partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Grad Varaždin te Općine Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija i Beretinec.

Projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“ zaposliti će 15 teško zapošljivih žena starijih od 50 godina koje će pružati potporu i podršku za 100 korisnika (stare i nemoćne osobe) na područja grada Varaždina i općina Vidovec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija i Beretinec.

Trajanje projekta je 15 mjeseci, a djelatnice će biti zaposlene i pružati uslugu potpore i podrške na terenu 12 mjeseci. Očekivani početak usluge je u mjesecu studenenom 2020. godine.

Komentari

Komentara