Povežite se s nama

Međimurje

“Projektima stvaramo uvjete kakve imaju gradske sredine”

Objavljeno:

- dana

KOTORIBA

Svečano je bilo u Kotoribi, koja je proteklog vikenda obilježila Dane Općine. Uz bogat zabavni i kulturni program, u Domu kulture održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je brojne uzvanike i goste pozdravio predsjednik Vijeća Stanko Vugrinčić.

Suradnja

– Svima nam je zadatak raditi na boljitku naše Kotoribe. Želim zahvaliti dosadašnjim vijećnicima, kao i svojem prethodniku, na svim poslovima koje su uspješno realizirali. Svojim smo radom dokazali da su nam, bez obzira na stranačku pripadnost, Kotoriba i njezini mještani na prvome mjestu. Pred nama su novi projekti i programi koje moramo realizirati kako bi se u Kotoribu dolazilo i ostajalo u njoj – rekao je Vugrinčić.

Općina je dobila novih 19 hektara zemljišta za proširenje Poduzetničke zone, što će zasigurno privući ulagače

Svečana sjednica je prilika da se predstave realizirani projekti, ali i najave novi. A u Kotoribi se posljednjih godina intenzivno radi, gradi, obnavlja… Tako je realiziran najskuplji projekt, a riječ je o kanalizacijskoj mreži. Idući korak je izgradnja zajedničkog pročistača otpadnih voda, koja će se u najvećoj mjeri sufinancirati kroz europske fondove.

– Ponosan sam na već treći mandat na čelu općine koja je na istoku Međimurske županije najrazvijenija, a kulturno i društveno najbogatija. Svake godine si zadajemo sve složenije i zahtjevnije planove, kako bi se uvjeti za život socijalno, kulturno i društveno poboljšali te se po standardu približili gradskim sredinama. Većina dosadašnjih planova je uspješno realizirana. Nadam se da će državne institucije prepoznati važnost lokalnih sredina u razvoju cijele države. Preduvjet je provođenje decentralizacije, posebno u segmentu financija. Lokalna samouprava bi time stekla samostalnost i neovisnost te bi na najbolji način znala iskoristiti novac za razvoj svoje sredine – istaknuo je načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec i dodao:

– Bez obzira što Kotoriba nema uvedene poreze na potrošnju i komunalni doprinos kod izgradnje građevinskih objekata, Općina se komunalno i gospodarski dobro razvija.

Dokaz tome je i činjenica da su parcele u Poduzetničkoj zoni “Jug” prodane te je u Općinu stigao pozitivan odgovor o dodjeli novih 19 hektara državne zemlje za proširenje Poduzetničke zone, tako da se otvaraju mogućnosti prodaje novih parcela za zainteresirane poduzetnike. Od značajnijih investicija u gospodarstvo na području Općine potrebno je istaknuti dovršetak izgradnje oko 6000 četvornih metara postrojenja za proizvodnju energije iz bioplina, a u pripremi je i značajna investicija od gotovo 80 milijuna kuna u novi proizvodni pogon tvrtke Muraplasta. Realizacijom ove investicije očekuju se i nova radna mjesta u Kotoribi.

Nagrade

Na sjednici su uručena i prigodna priznanja, a zahvalnicu je primio Franjo Dolenec, medaljom je nagrađen profesor Alojz Jembrih, dok je plaketa pripala Župnom zboru

– U Kotoribi je vidljiv kontinuitet. Međimurju je bitna sretna Kotoriba, baš kao što Hrvatskoj treba sretno Međimurje. Samo tako možemo ići naprijed. 
Razvoji gospodarstva i obrazovanja su dvije ključne stavke, da nam se ljudi ne iseljavaju, da ovdje mogu ostvariti sretan i kvalitetan život. Ključno za Kotoribu, ali i cijelo Donje Međimurje je razvoj željeznice. S novim mandatom krenuli smo s jasnom željom da jednom za svagda riješimo i taj problem. Puno se zadnjih godina govori o padu željezničkog prometa, ali veseli da je Vlada RH uvrstila u svoje planove i modernizaciju pruge Kotoriba – Čakovec – Varaždin – Krapina – Zagreb – otkrio je međimurski župan Matija Posavec.

U sklopu sjednice dodijeljena su godišnja javna priznanja. Zahvalnicu je primio Franjo Dolenec za postignuti uspjeh u natjecanju za najspremnijeg pripadnika oružanih snaga RH “Prvi za Hrvatsku 2017”. 

Medaljom Općine je nagrađen profesor Alojz Jembrih za angažman kod pripreme za tisak i predstavljanje “Kotoribskih protokola”, dok je općinsku plaketu primio Župni pjevački zbor Župe Kotoriba za 50. obljetnicu djelovanja. U kulturnom programu predstavili su se Stela Sabolić i Hinko Virgej.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Međimurje

FOTO Na svečanoj sjednici OV-a Male Subotice Pečat Općine SRD-u “Šaran”, Udruzi žena Palovec i KUU-u “Zvon”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: MŽ

U Domu kulture Mala Subotica u petak, 1. srpnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine, koji se obilježavaju bogatim programom.

Okupljene su na sjednici pozdravili načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić, koji su svojim govorima obuhvatili projekte, događaje i uspjehe općine tijekom proteklih godinu dana.

Kvaliteta života

Prošla, 2021. godina, u Općini Mala Subotica ostat će upamćena po intenzivnijem broju investicija kojima je krajnji cilj ulaganje u kvalitetu života, povećanje proizvodnih kapaciteta te potpora poljoprivrednicima i udrugama civilnog društva.

Sjednici su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, načelnici susjednih općina, predstavnici političkoga, društvenog i gospodarskog života Međimurja te mnogi mještani.

Recitacijama i glazbenim nastupom sjednicu su obogatili Puhački orkestar Općine Mala Subotica, učenica Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica Greta Zamuda koja je pod mentorstvom Ljiljane Rinkovec sudjelovala na Županijskoj i Državnoj smotri LiDraNo 2022. u kategoriji literarnoga stvaralaštva sa svojom pjesmom “Pes Campi”, recitacijama učenici Sara Žulić i Leo Marčec, kao i Mažoretkinje Male Subotice.

Nagrade i zahvalnice

Nagrade su uručene Aidi Trstenjak, Lovri Farkaš, Eliju Hrgoviću, Štefanu Granatiru, Marti Žulić, Viktoriji Rebernik, Severini Lajtman, Karli Grašić, Doroteji Cerovec, Klari Grašić, Dariji Cirkvenčić, Heleni Hlišć, Eleni Hajdarović, Eduardu Ciglaru, Martinu Lajtmanu i Dragutinu Srncu.

Pečat Općine Mala Subotica primili su Sportsko-ribolovno društvo “Šaran” Mala Subotica, Udruga žena Palovec i KUU “Zvon” Mala Subotica, svi povodom 25 godina uspješnog djelovanja.

Zahvalnice su dodijeljene: Franji Dodleku iz Držimurca, Auto otpadu “Grandy”, Cerzalu d.o.o., Steelplastu d.o.o., Promessu d.o.o., članovima DVD-a Mala Suboticu Mladenu Horvatu, Kristijanu Križaiću, Karlu Balentu, Marijanu Horvatu i Simonu Kapelariju, članovima DVD-a Sveti Križ Aleksandru Horvatu i Robertu Novaku te članovima DVD-a Držimurec-Strelec Filipu Horvatu i Nevenu Šafariću.

Nastavite čitati

Međimurje

Opet raste broj oboljelih u Međimurju: u zadnja 24 sata zabilježen 81 novopozitivan slučaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 114 uzoraka, od čega je evidentirano 75 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 65,7% pozitivnih od broja testiranih.

Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 30 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 216. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 126.372 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 6 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje