Povežite se s nama

Ostali sportovi

“Promatrala sam i pomislila: Ako mogu dečki, mogu i ja!”

Objavljeno:

- dana

TRIATLON

Karla Čović, nakon završenog Kineziološkog fakulteta i rada kao trenerice plivanja uključila se u rad Triatlon kluba 042 i počela se natjecati. Izazovi su bili sve veći i tako je krajem prošlog mjeseca, kao prva Hrvatica završila dvostruki ultratriatlon u Sloveniji u Bakovcima i uz to osvojila i zlatnu medalju.

 Za taj iznimni sportski pothvat, koji je neprekidno trajao 33 sata, 19 minuta i 45 sekundi Karla je preplivala 7,6 km, vozila bicikl 360 km i trčala 84,4 km.
Od kada se kod vas javio interes za sport?
Od malih nogu, zahvaljujući ocu koji je bio vrhunski sportaš, dvostruki olimpijac, svjetska, europska prvenstva, mediteranske igre, brojni turniri. Plivam od 4. godine,a skijam od 5. godine.
Kojim sportovima ste se do sada bavili ?
Profesionalno ni jednim, rekreativno plivanje, skijanje, trčanje, ronjenje na dah, a od 2010. triatlon i biciklizam.
Kako ste se odlučili za Kineziološki fakultet i koji smjer ste završili?
Kineziološki fakultet sam upisala dosta kasno nakon srednje škole, kad sam postala sigurna što želim i usmjerila plivanje.
Od kada se bavite triatlonom?
U klub TK 042 sam ušla 2009. kao trenerica plivanja. Na prvu utrku sprint triatlona sam se odvažila 2010., sa strane sam promatrala i pomislila: Ako mogu dečki, mogu i ja!
Kako ste se odlučili za utrke ironman i ultratriatlon?
Ironman je po meni vrh vrhova, san svakog triatlonca. Dečki su pričali o tome, o težini i upornosti koja je potrebna da se završi i to me je privuklo. Na sve to me nagovorio moj dobri prijatelj i također Ironman Miljenko Rožmarić – Mic, prof. kineziologije s usmjerenjem plivanje i atletika. Prije toga me nagovorio i na maraton i ultramaraton. Čim on odobri, znači to je to, sigurna sam da idem do kraja i završavam utrku.
A dvostruki Ironman, hahaha to je već ludost, samo najbolji od najboljih su tamo. Čast je biti u takvom društvu. Naravno najveća podrška mi je moj otac Karlo, te moj najbolji suporter, osoba koja se na utrci brine da sve imam i sve funkcionira – Ironman Marko Domislović – Mrgud.
Koje bi ste rezultate izdvojili?
Rezultat mi nije važan, važnije mi je završiti najteže utrke i ostati neozljeđena. U mojoj skromnoj karijeri od 2010.godine imam 15 polumaratona, 11 maratona, ultramaraton, nekoliko plivačkih i biciklističkih maratona, razne lige i lige. Na kratko sam vozila i za Hrvatsku biciklističku reprezentaciju. Zatim, četiri triatlona Ironman distance i dvostruki ultratriatlon-Ironman. S tim da je ova zadnja bila jedna od utrka Svjetskog kupa na kojoj sam uzela zlato. Ima tu dosta medalja i medalja…
Koje su sljedeće utrke na rasporedu?
Za kraj godine još me čekaju tri maratona Zagreb, Ljubljana i Crikvenica.
Što planirate u budućnosti na profesionalnom planu?
Ha,ha planova ima ali zbog pritiska okoline lakše mi je planove držati u tajnosti, pa kad ostvarim javim.
Kako sve sama financiram, na žalost ne mogu si priuštiti sve utrke koje bi željela, pa sponzo

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje