Povežite se s nama

Crna kronika

Jučer sudar dvaju osobnih automobila u Gornjem Kuršancu, ulice poplavljene zbog jakog nevremena

Krađe

Objavljeno:

- dana

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 65 poziva. Od toga je 30 poziva bilo namjenskih. Njih je Centar obradio i proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji.

Jučer, nešto prije 22 sata, ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći u Gornjem Kuršancu. Došlo je do sudara dvaju osobnih vozila, pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta.

Zbog proloma oblaka praćenog jakim vjetrom, jučer je u ranim popodnevnim satima ŽC 112 Čakovec zaprimio nekoliko dojava o poplavljenim prometnicama, podrumima kao i o srušenom privremenom stupu električne energije u Belici.

U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 16 poziva. Za dva poziva izašli su na intervencije, jedna dojava bila je lažna, dok kod 13 poziva nije bilo potrebe za intervencijom.

Crna kronika

Kamera na istočnoj obilaznici Varaždina dva mjeseca snimala 47-godišnjaka u autu s “krivim” tablicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 47 godina, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave.

On je kako se sumnja, na osobno vozilo stavio ne pripadajuće registarske pločice te se takvim koristio u prometu.

Uređajem za mjerenje brzine kretanja vozila snimljen, odnosno evidentiran, je navedeni kako upravlja osobnim vozilom marke VW Vento i to nekoliko puta u mjesecu lipnju i srpnju 2022. godine na istočnoj obilaznici u Varaždinu, javila je policija. Upravljao je vozilom i pritom je uređaj utvrdio kako navedena registarska oznaka ne pripada navedenom vozilu već pripada drugom teretnom vozilu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, dok će za prekršaje u prometu okrivljeni odgovarati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Graničnom prijelazu Goričan kod Portugalca pronađeno oko 40 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 6. kolovoza, u 23 sata i 45 minuta na Međunarodnom graničnom prijelazu Goričan I, kao ulazni putnik iz Mađarske, teretnim vozilom marke „Mercedes“ bugarskih nacionalnih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 30-godišnji portugalski državljanin.

– Prilikom pregleda vozila, a u cilju sprečavanja krijumčarenja droga preko državne granice, 30-godišnjak je na poziv policijskog službenika dragovoljno predao PVC vrećicu ispunjenu zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu, mase 39,5 grama – izvijestila je PU međimurska.

Preliminarnim testiranjem izuzete sporne materije dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo THC-a.

Droga je oduzeta, dok je 30-godišnji portugalski državljanin prekršajno sankcionirali sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje