Povežite se s nama

Crna kronika

Prometne nesreće u Mađarevu, Ludbregu, Novom Marofu i Orehovcu

Objavljeno:

- dana

IZVJEŠTAVA PU VARAŽDINSKA

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 5.40 sati na državnoj cesti D-24 u Mađarevu, ozlijeđene su dvije osobe.

Žena stara 35 godina upravljala je osobnim vozilom te nije zaustavila vozilo na prometni znak obavezno zaustavljanje. Vozilom je ušla u raskrižje, te je oduzela prednost prolaska osobnom vozilu kojim je iz smjera Novi Marof u smjeru Topličice upravljao 35-godišnjak. Uslijed udara, oba vozača zadobili su ozljede te im je medicinska pomoć pružena u Varaždinskoj Općoj bolnici. Za sada, ozljede im nisu okvalificirane.

Sljedeća prometna nesreća dogodila se u petak, 17. veljače oko 19.55 sati u Ludbregu gdje je ozlijeđen 80-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom ulicom Vatroslava Lisinskog u smjeru centra grada pod utjecajem alkohola od 1 g/kg. Brzinu vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste te je uslijed kočenja udario u vozilo ispred. Ozlijeđenom vozaču pomoć je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nesreća u Novom Marofu i Orehovcu

U Radničkoj ulici u Novom Marofu također se dogodila prometna nesreća gdje su tri osobe ozlijeđene. Nesreća se dogodila u petak kada je mladić starosti 23 godine upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1.27 g/kg. Upravljao je iz smjera Možđenca u smjeru Mađareva. Zbog neprilagođene brzine kretanja i uvjetima na cesti izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u desno van kolnika, gdje je udario u metalnu ogradu u vlasništvu jednog poduzeća. U vozilu su se nalazili putnici starosti 28 i 18 godina. Svi su zadobili ozljede, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 18. veljače oko 14.50 sati u Orehovcu, ozlijeđen je 55-godišnjak. Upravljao je motociklom iz smjera Črnile u smjeru Oštrica. Dolaskom u Orehovec započeo je skretati u lijevo te je bočnim djelom motocikla udario u prednji desni dio osobnog vozila kojim je upravljao 23-godišnjak koji je u tom trenutku pretjecao motocikl. Nakon udara, osobno vozilo sletjelo je van kolnika. Motociklist je od udara zadobio ozljede te mu je u varaždinskoj Općoj bolnici pružena pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Pao u kanal vruće vode

U subotu, 18. veljače oko 9.40 sati u Kapeli Podravskoj, u prostoriji za „parenje drva“ jednog poduzeća za obradu drva, došlo je do pada 25-godišnjeg radnika u kanal ispunjen vrućom vodom, kojom prilikom je ozlijeđeni zadobio opekline po nogama. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Koprivnica, a ozljede su mu okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Direktorica tvrtke iz Preloga za sebe zadržala milijune kuna te je muljala s računima svog društva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. travnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 48 godina zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz Kaznenog zakona, utaje poreza ili carine iz KZ-a i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz KZ-a.

– Okrivljenu 48-godišnjakinju tereti se da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Varaždinu, kao direktorica trgovačkog društva iz Preloga, u više navrata u banci i na bankomatu bez osnove isplatila s računa društva i nepripadno zadržala za sebe novac društva u ukupnom iznosu većem od 3.800.000 kuna. Okrivljenici se stavlja na teret da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Prelogu, kao direktorica istog društva, izdala račune povezanom društvu iz Zagreba za isporuku robe i obavljene usluge u iznosu većem od 6.800.000 kuna, za koje ne postoji vjerodostojna dokumentacija, kao i da nije prijavila niti platila porez na dodanu vrijednost (ukupno više od 1.700.000 kuna). Okrivljenicu se tereti i da od prosinca 2019. godine pa nadalje nije vodila poslovne knjige društva koje je po zakonu obvezna voditi ili ih je vodila tako da je otežana preglednost poslovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Tko je tijekom noći provaljivao u ugostiteljske objekte u Gornjem Kućanu i Kućan Marofu?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađi i provala.

Mi smo izdvojili neke.

Tijekom noći, 15/16. travnja, u Gornjem Kućanu, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Iste noći u Kućan Marofu, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u jedan ugostiteljski objekt te je odustao od daljnje namjere. Visina materijalne štete nastale provalom procjenjuje se na više stotina eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje