Povežite se s nama

Crna kronika

Prometne nesreće u Sračincu, Varaždinu i Novom Marofu

pleškovcu

Objavljeno:

- dana

Završili u bolnici

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća, a četiri s ozlijeđenim osobama.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 8. srpnja u 15.57 sati u Varaždinu, ozlijeđen je 67-godišnji pješak. Osobnim vozilom je pješačkom zonom u ulici Ankice Opolski upravljala 49-godišnjakinja. Upravljajući vozilom unazad, bočnom je stranom vozila udarila u pješaka koji je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.21 g/kg prelazio kolnik ulice Ankice Opolski. Od udara je pao na kolnik i zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 8. srpnja oko 21.30 sati u Sračincu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnjak. Osobnim vozilom je Varaždinskom ulicom upravljao mladić starosti 24 godine. Upravljao je iz smjera Majerja u smjeru Varaždina, te je dolaskom do raskrižja sa ulicom Vladimira Nazora započeo skretati u desno a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku je u zadnji desni dio osobnog vozila prednjim djelom udario 15-godišnji biciklist, a koji je zadržavao smjer kretanja. Biciklist nije imao upaljena svjetla na biciklu noću i nije koristio zaštitnu kacigu. Od udara je biciklist pao na kolnik i zadobio ozljede.  Medicinska pomoć mu je pružena u Varaždinskoj Općoj bolnici a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 10. srpnja oko 18.35 sati u Novom Marofu. Muškarac starosti 32 godine upravljao je mopedom Varaždinskom ulicom iz smjera Novog Marofa u smjeru Varaždina. Mopedom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je prednjim kotačem udario u betonski rubnik i izgubio nadzor nad upravljačem, te pao na kolnik. Uslijed pada je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

U svom selu 60 metara kolnika polili benzinom i dizelom te ga zapalili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/morguefile.com

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 24-godišnjak i 28-godišnjak počinili prekršaj iz Zakona o zaštiti od požara, javila je PU međimurska.

Naime, u subotu, 30. ožujka ove godine, oko 19 sati na ulici u Piškorovcu, izazvali su požar tako što su po kolniku ulice u dužini oko 60 metara, prolili benzinsko i dizelsko gorivo te ga potom zapalili.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Nastavite čitati

Crna kronika

S nepoznatim muškarcem dogovorio odvoz metalnog otpada, ali dosad novac nije dobio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 62-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

On je, prema prijavi, dana 13. ožujka, s nepoznatom muškom osobom dogovorio prodaju veće količine raznog metalnog otpada. Nepoznati je muškarac po dogovoru, odvezao metalni otpad, ali do dana prijave 62-godišnjaku nije isplatio novac, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje