Povežite se s nama

Crna kronika

Prometne nesreće u Sračincu, Varaždinu i Novom Marofu

pleškovcu

Objavljeno:

- dana

Završili u bolnici

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća, a četiri s ozlijeđenim osobama.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 8. srpnja u 15.57 sati u Varaždinu, ozlijeđen je 67-godišnji pješak. Osobnim vozilom je pješačkom zonom u ulici Ankice Opolski upravljala 49-godišnjakinja. Upravljajući vozilom unazad, bočnom je stranom vozila udarila u pješaka koji je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.21 g/kg prelazio kolnik ulice Ankice Opolski. Od udara je pao na kolnik i zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 8. srpnja oko 21.30 sati u Sračincu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnjak. Osobnim vozilom je Varaždinskom ulicom upravljao mladić starosti 24 godine. Upravljao je iz smjera Majerja u smjeru Varaždina, te je dolaskom do raskrižja sa ulicom Vladimira Nazora započeo skretati u desno a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku je u zadnji desni dio osobnog vozila prednjim djelom udario 15-godišnji biciklist, a koji je zadržavao smjer kretanja. Biciklist nije imao upaljena svjetla na biciklu noću i nije koristio zaštitnu kacigu. Od udara je biciklist pao na kolnik i zadobio ozljede.  Medicinska pomoć mu je pružena u Varaždinskoj Općoj bolnici a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 10. srpnja oko 18.35 sati u Novom Marofu. Muškarac starosti 32 godine upravljao je mopedom Varaždinskom ulicom iz smjera Novog Marofa u smjeru Varaždina. Mopedom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je prednjim kotačem udario u betonski rubnik i izgubio nadzor nad upravljačem, te pao na kolnik. Uslijed pada je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Poznat je uzrok nesreće u kojoj je u Varaždinu poginula žena (77)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 20. siječnja, oko 11.25 sati u Starčevičevoj ulici smrtno je stradala pješakinja starosti 77 godina. PU varaždinska javila je uzrok nesreće.

Kako je utvrđeno očevidom, Koprivničkom ulicom u smjeru Optujske ulice teretnim vozilom upravljao je 27-godišnjak. Vozilom se nije kretao sigurnosnom brzinom kojom ne ugrožava sudionike u prometu prilikom približavanja obilježenom pješačkom prijelazu, te je vozilom udario u 77- godišnju pješakinju koja je već stupila na pješački prijelaz.

Uslijed udara pješakinja je zadobila teže ozljede, te je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu. Nakon pružene medicinske pomoći od zadobivenih ozljeda, ozlijeđena je na žalost preminula

Nastavite čitati

Crna kronika

Preminula žena na koju je naletio kombi u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo da je u Ulici Ante Starčevića u Varaždinu oko 11.30 sati došlo do teške prometne nesreće.

<<FOTO Kombijem naletio na ženu u Varaždinu, ona s teškim ozljedama prevezena u bolnicu

Naime, na 77-godišnjakinju na zebri naletio je kombi tvrtke koja se bavi distribucijom pića.

Žena je hitno prevezena u varaždinsku Bolnicu, no od posljedica ozljeda je preminula.

Inače, prije više od sedam godina nekoliko desetaka metara dalje dogodila se slična prometna nesreća. Pijani muškarac u Trstenjakovoj ulici autom je tada naletio na dvije 14-godišnjakinje na zebri.

One su tada bile teško ozlijeđene. Srećom, djevojke su se oporavile od ozljeda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje