Povežite se s nama

Život i društvo

Prometni policajac održao učenicima predavanje

Objavljeno:

- dana

Varaždinske Toplice – Sigurno u školu

Prometni policajac posjetio je OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama te Područnu školu Petkovec i učenicima održao predavanje o sigurnosti u prometu.

Osnovnoškolci su se upoznali s načinima sigurnog kretanja prometnicom i mogućim posljedicama nepridržavanja prometnih propisa.

Za sigurnost djece u prometu u topličkoj se školi brine i Školska prometna jedinica pod vodstvom učitelja tehničke kulture Stanka Medvedeca. Nakon završetka teorijskog djela pa potom i prakse, učenici su spremni za dežurstva na ulici, gdje osiguravaju siguran prelazak ceste pri dolasku i odlasku iz škole.

Za bolju sigurnost učenika pobrinula se i Varaždinska županija, koja je na početku školske godine svim prvašićima podijelila reflektirajuće prsluke.  

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Dosad potvrđeno 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za razliku od prošle sezone, kada nije zabilježen niti jedan laboratorijski potvrđen slučaj gripe, u ovoj sezoni virus gripe je u cirkulaciji pa se sljedećih tjedana može očekivati porast broja oboljelih.

U Referentnom laboratoriju za gripu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) potvrđeno je dosad 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj, od kojih je u 260 uzoraka potvrđen virus gripe A, a u deset uzoraka virus gripe B, doznaje se u srijedu u HZJZ-u.

U subtipiziranim uzorcima gripe A prevladava virus gripe A/H3N2 (221 uzorak), dok je podtip A/H1N1 nađen u šest uzoraka, piše poslovni.hr.

Ove godine nabavljeno je 600.000 doza cjepiva za osobe s povećanim rizikom od teških oblika gripe i njezinih komplikacija.

Nastavite čitati

Život i društvo

U petak tijekom jutra varaždinska policija u akciji “Pojas i mobitel“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u petak, 21. siječnja, od 8 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu akciju “Pojas i mobitel“.

Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje od strane vozača svih vozila, uključujući i bicikle, prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u vozilima, te prekršaje vezane uz prijevoz djece u vozilima.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje