U četvrtak, 19. studenoga, oko 0.15 sati u Donjem Vratnu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima upravljao 29-godišnjak.

– Provjerom je utvrđeno da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja u prometu. Također je tom prilikom odbio alkotest. S obzirom na navedeno, uhićen je i priveden u Policijsku upravu gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje – priopćila je PU varaždinska.

Budući da se radi o recidivistu u činjenju najtežih prekršaja, od istog je privremeno oduzeto vozilo do donošenja odluke nadležnog suda.

U četvrtak je 29-godišnjak je doveden sucu Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do 15 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 40.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci nakon što položi vozački ispit, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova.

Komentari

Komentara