Povežite se s nama

Crna kronika

Prometnu nesreću na istočnoj varaždinskoj obilaznici skrivio 41-godišnjak s 1,65 promila

Objavljeno:

- dana

Ozlijeđena vozačica

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 17.50 sati na istočnoj obilaznici, a sada donosimo okolnosti nesreće.

Muškarac starosti 41 godinu upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.65 promila iz smjera Gospodarske ulice prema Turčinu. Dolaskom do raskrižja, ušao je u isto na znak crvenog svjetla na semaforu, te u kočenju, prednjim dijelom vozila udario u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je iz smjera poduzeća, skrećući ulijevo, upravljala 38-godišnjakinja, na znak zelenog svjetla na semaforu. Navedena je uslijed udara ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 41-godišnjak je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

U Martijancu uhićen višestruki počinitelj prekršaja u prometu i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 6. prosinca, oko 9.20 sati u Varaždinskoj ulici u Martijancu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnjak, u vrijeme kada mu je rješenjem poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova.

S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku postaju Ludbreg.

Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu te je pušten. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Crna kronika

Tehnički neispravnim autom naletio na pješaka (75) u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 6. prosinca, oko 9.50 sati u Ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe.

Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom za koje je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno da ima više nedostataka koji su kategorizirani kao veći nedostaci te kao takvi zajedno predstavljaju veći rizik za sigurnost na cestama, javila je PU varaždinska.

On dolaskom do parkirališta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, stanju vozila, tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Tom prilikom je, prednjom stranom vozila naletio na 75-godišnjeg pješaka, koji se na cesti na kojoj ne postoji nogostup niti druga površina određena niti prikladna za kretanje pješaka, nije kretao što bliže rubu kolnika već se kretao s istočne strane kolnika.

Od naleta 75-godišnji pješak je pao na kolnik. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 75-godišnji pješak i 35-godišnji vozač osobnog automobila.

Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje