Povežite se s nama

Crna kronika

Prometnu nesreću na istočnoj varaždinskoj obilaznici skrivio 41-godišnjak s 1,65 promila

Objavljeno:

- dana

Ozlijeđena vozačica

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 17.50 sati na istočnoj obilaznici, a sada donosimo okolnosti nesreće.

Muškarac starosti 41 godinu upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.65 promila iz smjera Gospodarske ulice prema Turčinu. Dolaskom do raskrižja, ušao je u isto na znak crvenog svjetla na semaforu, te u kočenju, prednjim dijelom vozila udario u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je iz smjera poduzeća, skrećući ulijevo, upravljala 38-godišnjakinja, na znak zelenog svjetla na semaforu. Navedena je uslijed udara ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 41-godišnjak je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

U Varaždinu i Njemačkoj počinio kazneno djelo protiv spolne slobode, pa će u zatvor na dvije godine i devet mjeseci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu 32-godišnjaka zbog počinjena dva teška kaznena djela protiv spolne slobode i kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Prvostupanjskom presudom optuženi 32-godišnjak je proglašen krivim zbog kaznenih djela počinjenih od veljače 2017. do listopada 2019. godine u Varaždinu i Njemačkoj na štetu svoje 38-godišnje supruge i jednogodišnjeg djeteta te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, ali uz djelomičnu uvjetnu osudu s bezuvjetnom kaznom zatvora od jedne godine te uvjetnom osudom s kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci i rokom kušnje od tri godine.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu neosnovano izrekao optuženiku djelomičnu uvjetnu osudu te preinačio presudu na način da je optuženog 32-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci bez primjene djelomične uvjetne osude.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinac (85) na biciklu držao psa na povodcu, pa na njega naletio auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu, u utorak, 27. rujna oko 7.30 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Biciklom je Vukovarskom ulicom iz smjera Ludbreške u smjeru Bombellesove ulice upravljao 85-godišnjak.

– Za vrijeme upravljanja biciklom stabilnost mu je bila umanjena zbog držanja psa na povodcu. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, biciklom je nastavio prelaziti preko obilježenog pješačkog prijelaza i u tom trenutku ga je udarilo vozilo kojim je upravljala žena starosti 52 godine – ističe PU varaždinska.

On je ozlijeđen i medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Bolnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje