Povežite se s nama

U fokusu

Promjene u nekadašnjem tekstilom divu: Ivan Perković novi direktor Varteksa

Objavljeno:

- dana

Ivan Perković je od 26. rujna novi direktor modne i tekstilne kompanije Varteks nakon što je Zoran Košćec prestao obnašati čelnu poziciju u kompaniji.

Istovremeno, Košćec će preuzeti poziciju savjetnika za strateške projekte gdje će biti fokusiran na nekoliko razvojnih projekata tvrtke te tako doprinijeti budućem poslovanju kompanije.

– Ova promjena se događa u tijeku procesa restrukturiranja koji se intenzivirao nakon dokapitalizacije Varteksa u prvoj polovici ove godine, što je omogućilo orijentaciju kompanije prema razvojnoj fazi. U tom kontekstu već se započelo i ubuduće će se raditi na optimiziranju kanala nabave, distribucije i prodaje, otvaranju novih digitalnih segmenata prodaje kao i uspostavljanju jače suradnje s domaćim i inozemnim partnerima. Navedene aktivnosti trebaju omogućiti održivi razvoj kompanije u budućnosti – ističu iz Varteksa.

Karijera

Novi direktor Varteksa došao je u tvrtku u srpnju na poziciju člana Uprave zaduženog za financije i restrukturianje s pozicije predsjednika Uprave RALU Logistike, regionalnog lidera u segmentu prijevoza i logistike robe u kontroliranim temperaturnim uvjetima. U RALU je Perković došao 2010. godine gdje je sticao bogato iskustvo na pozicijama direktora za financije, akvizicije, integracije i informatiku te nakon toga i člana Uprave da bi 2016. godine preuzeo čelnu poziciju tvrtke.

Njegov mandat je obilježilo povećanje prihoda i profitabilnosti kompanije, širenje mreže partnera kao i preuzimanje logističkih kapaciteta u Srbiji. Ujedno, bio je od početaka u užem timu projekta otvaranja jednog od najmodernijih logističko-distribucijskih centara u Rugvici pored Zagreba. Prije dolaska u RALU logistiku, Perković je radio u revizorskoj kući PricewaterhouseCoopers (PwC).

Zoran Košćec je na funkciji predsjednika Uprave Varteksa bio od 2005. godine. Pod njegovim vodstvom kompanija je prošla intenzivne periode restrukturiranja i razvoja.

Nakon početka globalne krize uspješno je provedena predstečajna nagodba te je u dvogodišnjem periodu nakon toga EBITDA porasla za više od 70 milijuna kuna, a i značajno je unaprijeđena suradnja s partnerima J. Lindeberg i Hugo Boss.

Pozitivan operativni rezultat

Inače, tvrtka u prvoj polovici godine posluje s pozitivnim operativnim rezultatom čime se ostvaruje značajno bolji trend s obzirom na prethodna razdoblja. Ove godine kompanija slavi 100 godina poslovanja te vjerujemo da je ovo pravi trenutak i dodatni motiv za novu razvojnu fazu kompanije koja će osigurati održivi rast.

U fokusu

Šansa poljoprivrednika iz Varaždinske županije je u proizvodima više kvalitete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koji su 15. i 16. listopada održani u Zagrebu, sudjelovali su župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec.

Uz strateške smjernice za suočavanje s izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina, novosti o izmjenama u zakonodavstvu, Nacionalni akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede 2023. -2030., na konferenciji je predstavljen i nacionalni sustav označavanja domaćih proizvoda “Dokazana kvaliteta – Hrvatska”.

– Varaždinska županija ima niz zaštićenih poljoprivrednih proizvoda na europskoj i nacionalnoj razini, koji su autohtoni i itekako se ističu svojom kvalitetom. S obzirom da ne raspolažemo velikim poljoprivrednim površinama, budućnost poljoprivrede naše županije je u proizvodima više kvalitete i posebnih karakteristika koji mogu biti itekako konkurentni. Poljoprivrednici iz Hrvatske do 2027. godine iz EU fondova na raspolaganju imaju više od pet milijardi kuna, pri čemu će, primjerice, uskoro biti otvoren natječaj za robotizaciju farmi. Vjerujem da će priliku za povlačenje bespovratnih EU sredstava i daljnji razvoj proizvodnje  iskoristiti i poljoprivrednici iz Varaždinske županije, u čemu imaju našu punu podršku – rekao je župan Stričak.

U Zagrebu se varaždinskim zeljem, zaštićenim na razini Europske unije, predstavio PPP Cafuk.

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva prisustvao je i premijer Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, čije Ministarstvo je organiziralo događanje, kao i ministri, stručnjaci i brojni poljoprivrednici.

Nastavite čitati

U fokusu

Parkovi osposobili varaždinski aerodrom, svjedodžba za 3C kategoriju stiže idući tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon godina nebrige i sustavnog zapuštanja zgrade i okoliša Aerodroma Varaždin, isti bi se ponovno trebao staviti u punu upotrebu. Od kada je tvrtka Parkovi d.o.o. preuzela upravljanje Aerodromom Varaždin intenzivno se radi na ponovnom dobivanju aerodromske svjedodžbe.

Odrađeno je asfaltiranje stajanke čime je asfaltirano više od 3.000 kvadratnih metara prostora ispred hangara i upravne zgrade za parkiranje zrakoplova. Dodatno se sanirala i rulnica koja spaja stajanku i pistu.

Nakon asfalterskih radova obnovljena je horizontalna signalizacija stajanke i rulnice. Budući da su vremenski faktori oštetili površinu piste aerodroma, odrađena je sanacija piste koja je uključivala rezanje fuga, premaz primerom i zapunjavanjem bitumenskom emulzijom radi sprečavanja prodora različitih atmosferilija i sprječavanje daljnjeg oštećenja.

Osim radova na infrastrukturi aerodroma, kao ključan faktor za dobivanje svjedodžbe Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, izrađene su nove aerodromske i letačke karte, kao i novi elaborati koji zadovoljavaju trenutne standarde.

Veliki radovi obavljeni su i na košnji i uređenju okoliša aerodroma o čemu se godinama nije vodilo brige. Zapušten okoliš, obrasla ograda oko prostora aerodroma, te razno divlje raslinje kroz godine su dominirali prostorom aerodroma.

Ipak, Parkovi d.o.o. uspješno su sanirali i taj prostor aerodroma.

Svi ključni radovi su sada završeni i proces dobivanje svjedodžbe je pri kraju. Stoga tvrtka Parkovi d.o.o. očekuje da će i službena dozvola doći unutar nekoliko dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje