Povežite se s nama

Sport

Promjenom imena do kluba neopterećenog s dugovima

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Ljubitelji nogometa konačno su dobili odgovor na pitanje o budućnosti varaždinskog nogometa, koje si postavljaju već nekoliko godina ali na njega nisu dobivali konkretan odgovor. 

Prošli tjedan promoviran je novi klub NK Varaždin Varaždin, projekt Grada Varaždina uz podršku Varaždinske županije i Županijskog nogometnog saveza čime se namjerava osigurati neometan razvoj i budućnost varaždinskog nogometa.

Kombinatorika

Naime, dosadašnji NK Varaždin, koji se natjecao u 3. HNL Istok i koji je sljedbenik nekadašnjeg NK Varteks preimenovan je u Varaždinski športski nogometni klub, VŠNK Varaždin i on ide u stečaj. Dosadašnji klub koji je djelovao pod imenom NK Varaždin Škola nogometa sljedeću sezonu će se natjecati u 3. HNL Istok, ali pod novim imenom NK Varaždin Varaždin. Rezultat je to kombinatorike koja bi trebala imati i podršku u HNS-u te donijeti bolje rezultate u budućnosti za varaždinski nogomet.
U posljednjih tridesetak dana intenzivno se radilo na ovom gradskom i županisjkom nogometnom projektu kojem je cilj postaviti varaždinski nogomet na zdrave temelje, odnosno imati klub bez dugova ali i bez potraživanja. U tome će vjerojatno lošije proći vjerovnici i bivši nogomatši i djelatnici kluba jer teško da će se naplatiti od kluba u stečaju. Stari klub tako će u stečaj i najvjerojatnije zaborav postali oko 40-tak milijuna kuna, a dugove novog kluba u iznosu od oko 400.000 kn trebao bi sanirati Grad Varaždin.
Novom klubu nastoje u Gradu i Županiji osigurati financijsku stabilnost. Grad Varaždin namjerava osim finacijske pomoći, novom trećeligašu ustupiti i stadion na duži niz godina, što bi također trebalo doprinijeti razvoju novog kluba.
– Ovo je zaista novi početak vraćanja ponosa Varaždincima i vraćanja ponosa ovom stadionu, gradski projekt uz podršku Varaždinske županije i Županijskog nogometnog saveza a vjerujem kako će projekt usmjeren na razvoj varaždinskog nogometa podržati i gospodarstvo kako bi se okrenuli od prošlosti koja nas opterećuje. Novi klub opterećen je negativnim imidžem i veliko je nepovjerenje građana, ali ovo je gradski projekt i tu nema osobnih interesa. Kada građani vide da se radi o ozbiljnom projektu, taj stav će se promijeniti. Budućnost ovog sporta moramo graditi na onom najboljem što smo imali, na varaždinskoj školi nogometa. Dakako, seniorska ekipa mora biti „lokomotiva“ i uzor mladim ljudima – rekao je varaždinski gradonačelnik. Plan je da klub za dvije sezobe uđe u 2. HNL a nakon toga je želja da se u Varaždinu ponovo igra prvoligaški nogomet.

Podrška

Na prezentaciji ovog projekta bili su i nazočili i Alan Košić, zamjenik župana Varaždinske županije, Nenad Horvatić, predsjednik ŽNS Varaždin, Ivan Novak, glavni tajnik ŽNS Varaždin, Rade Herceg, trener seniora NK Varaždin ŠN, Robert Težački, trener mlađih uzrasnih kategorija u NK Varaždin ŠN, Ratko Špirelja, predsjednik NK Varaždin ŠN i Ivan Slunjski, tajnik NK Varaždin ŠN, koji podržavaju ovaj projekt.
– Ovih dana, netko od ljudi involviranih u projekt obavit će razgovor s prvom ekipom koja igra u 3. ligi. Također, ove subote je prvi sastanak Gorana Labaša, voditelja škole nogometa s djecom i njihovim roditeljima – rekao je varaždinski gradonačelnik dodavši kako u ovom trenutku nedostaje direktor kluba koji će komercijalizirati stadion.
– Svi želimo dobro nogometu i sve ćemo učiniti kako bi dobili „perjanicu“ ovog sporta u našem gradu, rekao je Ivan Novak, predstavnik ŽNS-a središta Sjever. Novi NK Varaždin uspio je ući u 3. HNL Istok, iako je kao pobjednik 1. ŽNL Varaždin trebao igrati Međužupanijsku ligu. No, kako nitko iz Međužupanijske lige nije htio ići u 3. HNL Istok ostalo je ispražnjeno mjesto u koje je uskočio novi NK Varaždin. Vode se razgovori s prošlogodišnjim igračima, a za sada je izvjesno da trener novog trećeligaša neće biti Miljenko Mumlek. Novak je dodao kako je dogovoreno da će se i mlađe uzrasne kategorije nastaviti natjecati u dosadašnjim ligama.

Izvor:
Foto:

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje