Povežite se s nama

Sport

Promocija Sveučilišta Sjever kroz sport

Objavljeno:

- dana

STUDENTSKI SPORT

Varaždin sve više postaje jako središte studentskog sporta. Tako je u Varaždinu u organizaciji Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever i Sveučilišta Sjever održana i 5. sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza. 

Osim redovnih tema napravljen je plan održavanja UniSportHR natjecanja, održavanja studentskog dana sporta, sudjelovanje i organizacija ovogodišnjih europskih sveučilišnih prvenstava te o EUSA konferencija i konvencija u Zagrebu, podneseni su izvještaji sa Zimske Univerzijade i o UniSport časopisu.

Natjecanja

Nakon opsežnog dnevnog reda predsjednik HASS-a dr.Zrinko Čustonja zahvalio se na domaćinstvu Savezu sportskih udruga Sveučilišta Sjever i Sveučilištu Sjever te istaknuo izuzetnu dobru suradnju u sudjelovanju sportaša sveučilišta na ovogodišnim natjecanjima. U ime domaćina Nedeljko Pavlec, prof. zahvalio se Izvršnom odboru na ukazanom povjerenju u organizacijij ovog sastanka i izrazio nadu da će tako dobra suradnja HASS-a i Sveučilišta Sjever biti i ubuduće.
Predstavnici Sveučilišta Sjever i Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever sudjelovali su zatim i na konferenciji EUSA 2015 u Zagrebu pod motom unapređenje akademskog sporta. Na dvodnevnoj konferenciji održane su radionice kako unaprijediti mogućnosti približavanja sporta studentima te njihovo uključivanje u akademski sport. Predavači su predstavili aktivnosti u Nacionalnom udruženju akademskog sporta promovirajući zdrave stilove života, uključivanje u sport te rekreacijske aktivnosti, s posebnim ciljem na više obrazovanje studenata. Profesori sa ostalih europskih sveučilištima upoznati su sa planom rada studenata Sveučilišta Sjever u organizaciji Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever, te moguću organizaciju sportskih turnira u svrhu promicanja sporta na Sveučilištu kao i samu promociju Sveučilišta Sjever kroz sport.
Od sportskih natjecanja studenata treba izdvojiti malonogometnu studentsku ligu koja je završila sa prvim dijelom natjecanja. Na prvom mjestu nalazi se ekipa “Građevinski ekspertikusi” no odmah do njih su i ekipa “Velv veterani” ali s utakmicom više.
Nakon Uskršnje stanke nastavlja se natjecanje i završetak regularnog dijela natjecanja. Nakon završetka regularnog djela, prvih osam ekipa borit će se za titulu prvaka studentske lige, najboljeg strijelca te najboljeg vratara. Zanimljivo je da najbolji strijelac trenutno Nikola Sokser ne dolazi iz prvoplasirane ekipe, već iz četvrtoplasirane ekipe “Oksford” koja je u dosadašnjem tijeku natjecanja i zabila najviše golova, ukupno čak 63 od čega je Nikola dao 24 gola.

Pripreme

Poseban sportski događaj studenti s u sportskoj dvorani Prve gimnazije Varaždin. Organizirana je odbojkaška utakmica na kojoj su sudjelovale muške ekipe Sveučilište Sjever i Fakultet organizacije i informatike. U napetoj utakmici prvi set su dobili studenti FOI sa 25:9 prikazavši jako dobar blok i uigranost. U drugom setu studenti Sveučilišta Sjever prikazali su prepoznatljivu kolektivnu igru i sigurno priveli set rezultatom 25:17. U trećem se vodila se velika borba za svaki bod i dvije lopte su odlučile da prednost ode na stranu studenat FOI koji su na kraju pobijedili 15:10.
– Nakon ove prve pripremne utakmice možemo biti jako zadovoljni sa ekipom Sveučilišta Sjever ila kojoj je ovo bila prva pripremna zajednička utakmica. Možemo očekivati još bolje izdanja naših studenata u pripremi za kvalifikacijski odbojkaški turnir koji vodi pobjednike na HR Finals Poreč 2015.- izjavio je Nedjeljko Pavlec.

Izvor:
Foto:

Sport

Goran Perkovac novi je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HRS

Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine, čime nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija te iscrpne analize u posljednjih tjedan dana, na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora (OU) Hrvatskog rukometnog saveza donešene su sljedeće odluke:

  • Upravni odbor je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.
  • Nakon toga, Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora.
  • Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar  razriješen te dužnosti.

Upravni odbor je usvojio još nekoliko odluka vezanih uz svakodnevno funkcioniranje Saveza.

– Najvažnija odluka je da je konstituiran novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvješće za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćeno izvješće gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen – istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.

Nastavite čitati

Sport

Borci Fight Cluba Kovačić osvojili 25 medalja u Budimpešti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Budimpešti je u subotu, 28. siječnja održan međunarodni turnir u savateu. 

Nastupilo je preko 190 boraca iz desetak zemalja, a varaždinski Fight Club Kovačić osvojio je 25 medalja što je najviše od svih klubova na turniru.

Zlatne medalje osvojili su Aleksandar Farkaš,  Fran Vinković,  Erik Haramina, Nela Dumbović, Lorena Ožura i Ante Kovačić . Srebrene medalje osvojili su: Mate Medenjak,  Tristan Talan, Julia Lukić, Filip Ratković, Vito Ivaniš, Lara Sukner i Viktorija Mikulec.

Do brončanih medalja stigli su i Filip Ratković koji se borio u dvije kategorije, Lovro Kelemen, Noa Janjušević, Jakob Kranjćić, Ivan Dumbović, Brona Mikac, Patrik Vučković,  Patrik Francki, Hans Komes, Niko Cikač, Vito Lukačić i Ivan Masten.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje