Povežite se s nama

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

OBRT ZA UGOSTITELJSTVO, VINOGRADARSTVO, TRGOVINU I IZNAJMLJIVANJE “GT LUDBREG”- Sanja Stručić, Ludbreg, Kratka 2 zapošljava osobu na radnom mjestu Konobar / konobarica. Mjesto rada Ludbreg. Prijave poslati putem linka do 27.08.2022.

PRERADA PLASTIKE ŠANTEK, VELIMIR ŠANTEK, NOVI MAROF, VARAŽDINSKA 138D zapošljava osobu na radnom mjestu Komercijalist/komercijalistica. Mjesto rada Novi Marof. Prijave poslati putem linka do 31.07.2022.

YTRES društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju ženskih čarapa zapošljava na radnom mjestu Informatičar-administrator sustava/informatičarka-administratorica sustava. Mjesto rada Gornji Kneginec. Potrebno poznavanje Engleskog jezika. Prijave poslati putem linka do 31.07.2022.

GASTROCOM D.O.O. ZA UGOSTITELJSTVO I TRGOVINU traži više osoba na radnom mjestu Kuhar/kuharica. Mjesto rada Varaždin. Potpune prijave poslati putem linka do 05.08.2022.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

PRIMABIRO d.o.o. za proizvodnju i trgovinu zapošljava više osoba na radnom mjestu Rezač/rezačica na strojnoj pili. Mjesto rada Čakovec. Potpune prijave poslati putem linka najkasnije do 26.08.2022.

POZITIVA FOOD jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge zapošljava osobu na radnom mjestu Radnik/ca na rostilju. Mjesto rada Prelog. Potpune prijave poslati putem linka do 28.08.2022.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Čakovec . Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

GALIVET društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju i trgovinu zapošljava osobu na radnom mjestu Peradarski radnik/ca. Mjesto rada Donji Pustakovec.Potpune prijave poslati putem linka do 31.08.2022.

“TRISTAR” PROIZVODNO-TRGOVAČKI OBRT, ŽELJKO MARKOVIĆ, IVANOVEC, JOSIPA BROZA 18 zapošljava više osoba na radnom mjestu Šivač/šivačica. Mjesto rada Čakovec. Potpune prijave poslati putem linka do 31.08.2022.

Više poslova potražite klikom na link i pretražite trenutno raspoložive radne pozicije za prijavu. Sretno u potrazi!

U fokusu

Vlada prihvatila amandmane pa Sveučilištu Sjever za dogradnju odobreno dodatnih 2,5 milijuna eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

sveučilište sjever

Saborski zastupnik Damir Habijan u Hrvatskom saboru je podnio amandman na Prijedlog državnog proračuna za 2024. godinu kojim se redovna aktivnost Sveučilišta Sjever, u okviru razdjela Ministarstva znanosti i obrazovanja, povećava za 2,5 milijuna eura.

Vlada Republike Hrvatske u utorak, 28. studenoga, prihvatila je 11 amandmana od ukupno 468,

Ova sredstva Sveučilište Sjever će iskoristiti rekonstrukciju i dogradnju nekretnina koja su im darovana za nastavno istraživačke djelatnosti u sklopu bivše vojarne u Varaždinu.

Habijan je iskazao zadovoljstvo što je Vlada Republike Hrvatske prepoznala Sveučilište Sjever kao instituciju koja obrazuje brzo zaposliv kadar koji je tražen na tržištu rada.

– Ova financijska podrška bit će zasigurno novi zamah i Sveučilištu Sjever u proširenju njihovih kapaciteta i razvoju Varaždina kao sveučilišnog grada. Ovo je još jedna važna investicija naše Vlade u Varaždin i Sjever Hrvatske – rekao je Damir Habijan.

Nastavite čitati

U fokusu

S 20 ruku “za” izglasan je proračun Varaždinske županije za 2024. godinu vrijedan 174 milijuna eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ivan Agnezović

Na današnjoj Skupštini Varaždinske županije izglasan je Prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. godinu.

Vijećnici su podržali proračun s 20 glasova za i 11 protiv. Protiv su bili vijećnici SDP-a, Reformisti i dio nezavisnih vijećnika koje predvodi Tomislav Paljak.

Konsolidirani proračun Varaždinske županije za 2024. iznosi 174 milijuna eura. To je prijedlog proračuna bez Opće bolnice Varaždin, čija osnivačka prva od 1. siječnja preuzima država, ali s još ukupno 56 korisnika.

– Proračun za 2024. pokazuje da je ovo mandat rezultata i uspjeha. O tome najbolje govori podatak je u ovom trenutku realiziranih, u provedbi ili pripremi više od 65 projekata vrijednih 355,4 milijuna eura. U 2022. godini bili smo iznimno uspješni u privlačenju EU sredstva, drugi u Hrvatskoj. Glavni županijski proračun je četvrtina proračuna i iznosi 46 milijuna eura. Bespovratna EU sredstva planirana su na 8 % i na razini su 2023. godine. Ova je godina bila povijesna za žuapanijsko zdravstvo. Najveći dio proračuna za 2024. godinu odnosi se na obrazovanje i zdravstvo – prilikom predstavljanja pojasnio je župan Anđelko Stričak, ali ulagat će se i u sva druga područja.

U proračunu je navedena i mogućnost kupnje dvorca Bela, rekao je župan, dodavši da dolina u kojoj je smješten nema nikakvu infrastrukturu. Ako će biti povoljna cijena planiramo kupiti dvorac Bela i pokrenuti razvoj cijele doline, jasan je bio Stričak.

– Svi projekti koje planiramo imaju za cilj podizanje kvalitete života građana – završio je varaždinski župan.

Prije glasanja o proračunu se vodila žustra višesatna rasprava. SDP je vladajućoj stranci predbacio što nisu njihove projekte uvrstili u proračun te povećanje rashoda za plaće županijskih zaposlenika. Reformisti smatraju da župan Stričak nema nikakve projekte, predbacuju mu pad županijskog proračuna u narednim godinama i to što za projekte ne privlači sredstva EU fondova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje