Povežite se s nama

U fokusu

Pronađite posao po svojoj mjeri: prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Weber Escal d.o.o. zapošljava voditelja područja (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 13.7. Posao podrazumijeva održavanje i širenje dostavne mreže, delegiranje i kontrolu izvršenja zadataka, kontrolu i praćenje tijeka distribucije, kontrolu razvoja poslovnih vještina zaposlenika i slično. Uvjeti su samostalnost u donošenju pravovremenih odluka, izraženje vještine motiviranja, izraženje sposobnosti vođenja i timskog upravljanja, izražene organizacijske, komunikacijske i pregovaračke vještine te napredno znanje MS Officea. Aplicirajte.

NTH Mobile d.o.o. zapošljava asistenta u internacionalnoj prodaji (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 22.7. Posao podrazumijeva podršku u akviziciji novih partnera i klijenata, održavanje visoke kvalitete odnosa s postojećim partnerima i klijentima, sudjelovanje u definiranju ciljeva sektora i predlaganju rješenja za njihovo postizanje i slično. Uvjeti su odlične komunikacijske i prezentacijske vještine, razumijevanje prodajnih procesa, iskustvo u izravnoj prodaji te je poželjno poznavanje regionalnog tržišta. Prijavite se.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava radnika u proizvodnji (m/ž) i operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) u Novom Marofu. Rok prijave je 19.7. Od kandidata se traže KV ili srednja stručna sprema, a poželjno je radno iskustvo te osposobljenost za rad viličarem. Poslodavac nudi mogućnost daljnjeg profesionalnog i osobnog razvoja. Prijavite se.

iC artprojekt d.o.o. zapošljava diplomiranog inženjera stojarstva (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 13.7. Uvjeti su radno iskustvo, magisterij, poznavanje MS Officea, AutoCADA, Revita, DDS-Cada, a potrebno je članstvo u Hrvatskoj komori inženjera strojarstva. Aplicirajte.

Bali d.o.o. zapošljava tekstilnog tehnologa (m/ž) u Donjoj Dubravi. Rok prijave je 31.7. Posao podrazumijeva razradu tehnoloških operacija i faza proizvodnje te organizaciju proizvodnje. Traže se radnici sa završenom višom ili visokom školom tekstilnog smjera, a poželjno je iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Potrebna je godina dana radnog iskustva. Detalje provjerite ovdje.

Elektro Kruno d.o.o. zapošljava inženjera elektrotehnike (m/ž). Mjesto rada je Ivanec, a prijave su otvorene do 31.7. Traži se precizna, temeljita i odgovorna osoba, dobrih organizacijskih sposobnosti, spremnosti na timski rad, spremnosti na prilagodbu radnog vremena u skladu sa zahtjevima gradilišta, spremna na rad u iznimno dinamičkoj atmosferi. Potrebno je iskustvo rada na pripremi troškovnika i ostale dokumentacije. Potrebno je poznavanje njemačkog i/ili engleskog jezika. Provjerite detalje ovdje.

Pletex International zapošljava građevinskog radnika/ radnika niskogradnje (m/ž) u Mihovljanu. Rok prijave je 23.7. Posao obuhvaća rad na montaži ograda. Poslodavac nudi rad na neodređeno vrijeme. Detalje provjerite ovdje.

Beauty Viva j.d.o.o. traži frizera (m/ž) u Čakovcu. Rok prijave je 30.7. Posao obuhvaća kompletno sve frizerske poslove uključujući muško i žensko šišanje, sve vrste farbanja, izradu brzih i svečanih frizura. Više na linku.

Građevinski obrt Iskop zapošljava diplomiranog inženjera šumarstva (m/ž). Mjesto rada je Klenovnik, a prijave su otvorene do 23.7. Za kandidate/kandidatkinje iz udaljenijih mjesta poslodavac osigurava zajednički smještaj i plaća putne troškove u cijelosti. Posao podrazumijeva vođenje gradilišta, davanje visina, izradu građevinske knjige i dnevnika, organizaciju ljudi i slično. Više na linku.

NTT New Textile Technologies d.o.o. traži operatera na laseru (m/ž) u Savskoj Vesi. Prijave se zaprimaju do 15.7. Posao obuhvaća rad na dxf fileovima, pripremu krojne slike u računalnom programu, krojenje na laseru, praćenje zalihe materijala, rad prema dokumentaciji i vođenje evidencije. Provjerite kako aplicirati.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

U fokusu

Novi uvjeti programa COVID-19 zajma, “Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj” i “ESIF jamstva”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Temeljem odluke Vlade RH, Upravni odbor Hrvatske agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) na današnjoj je sjednici donio odluku o izmijeni uvjeta za tri programa financijskih instrumenata: ”COVID-19 zajma za obrtna sredstva”, “Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj” i “ESIF jamstva”.

Donesenim izmjenama poduzetnicima su na raspolaganju programi po znatno povoljnijim uvjetima, piše u priopćenju HAMAG-BICRO.

U financijskom instrumentu “COVID-19 zajam za obrtna sredstva” određen je maksimalni iznos zajma od 750.000,00 kuna, a prihvatljivi prijavitelji su svi mikro, mali i srednji poduzetnici koji su u 2020. godini ostvarili pad prihoda minimalno 20%. Ovom izmjenom se želi omogućiti dodatna likvidnost i poduzetnicima na koje pandemija nije imala izrazito jak utjecaj, ali je ipak ostavila trag na njihovom poslovanju. Poduzetnici se mogu prijaviti na ”COVID-19 zajam za obrtna sredstva” do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

U Programu “ESIF jamstva” povećava se maksimalni iznos jamstva kod ESIF Pojedinačnih jamstava sa 4.000.000 eura na 10.000.000 eura uz uvjet da se kod jamstava preko 4.000.000 eura jamči do najviše 50% glavnice kredita/leasinga. Dosadašnji iznos pokazao se nedovoljan kod većih, kapitalnih investicija zbog čega se bankama odobravao manji postotak jamstva ili je banka bila primorana razdijeliti investiciju na dva kredita kako bi bila adekvatno osigurana, zbog čega je posljedično poduzetnik imao veće troškove.

Osluškujući potrebe potencijalnih korisnika/krajnjih primatelja, Ministarstvo poljoprivrede je, u suradnji s HAMAG-BICRO-om i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, izmijenilo Sporazum o financiranju na način da se gornji iznos dostupan za financiranje malih zajmova u programu  “Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj” povećao s dosadašnjih 50.000,00 eura na 100.000,00 eura. Ovom izmjenom nastoji se smanjiti postojeće teškoće u pristupu kapitalu s kojim se susreću potencijalni krajnji primatelji u sektorima poljoprivrede, prerade i šumarstva.

– Osluškujući potrebe tržišta, u suradnji s Vladom RH, relaksirali smo uvjete triju financijskih instrumenata za koje se pokazalo kako postoji značajan interes poduzetnika. Proizvodi su jedinstveni na tržištu te se poduzetnici mogu već od sutra prijavljivati po novim, boljim uvjetima. Isto tako, izmjenom uvjeta COVID-19 zajma s minimalnim padom prihoda od 20%, pokazatelj je koliko su ranije provedene mjere bile pravovremene za sve poduzetnike čije poslovanje je bilo ugroženo – izjavio je predsjednik Uprave, Vjeran Vrbanec. 

Prijave na navedene financijske instrumente po novim, izmijenjenim uvjetima bit će moguće od utorka 21. rujna 2021. godine od 8 sati. Više informacija o programima dostupno je na službenim stranicama Agencije www.hamagbicro.hr.

Nastavite čitati

U fokusu

Po kućama krenuli lažni popisivači, evo kako prepoznati ovlaštene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Popisivači će tek u ponedjeljak, 27. rujna, početi popisivati stanovništvo pa je Ivana Sopta iz Državnoga zavoda za statistiku pozvala u nedjelju građane na oprez zbog pojave lažnih popisivača, podsjetivši da do 26. rujna traje prva faza popisa – samopopisivanje na portalu e-Građani.

Sopta je za HRT istaknula da je Državni zavod za statistiku (DZS) obavijestio Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) o pojavi lažnih popisivača. Naime, prije nekoliko dana 93-godišnja gospođa iz Zagreba je zbog dvije prevarantice ostala bez novca i nakita, a Sopta je rekla da je bilo još nekoliko takvih pokušaja.

Objasnila je da će popisivači imati prepoznatljive bijele i plave majice i maske, kao i akreditaciju s logom DZS-a i Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021.

Na teren će izaći s laptopima, a morat će imati i EU digitalnu COVID potvrdu, dodala je Sopta i pozvala građane da, u slučaju da im na vrata dođu lažni popisivači, odmah obavijeste policiju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje