Povežite se s nama

U fokusu

Pronađite posao u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

HSG Kariera društvo s ograničenom odgovornošću za usluge zapošljava više osoba  na radnom mjestu Radnik/radnica u proizvodnji. Mjesto rada Čakovec.Rad u dvije smjene od ponedjeljka do petka uz sigurna i redovita primanja. Prijave poslati putem linka do 30.06.2022.

LTH Alucast društvo s ograničenom odgovornošću za lijevanje aluminija zapošljava više osoba na radnom mjestu Operater/operaterka na ćeliji za lijevanje. Mjesto rada Čakovec. Poznavanje osnovnih pravila pokretanja i rada strojeva. Prijave poslati putem linka do 30.06.2022.

TOPLICE SVETI MARTIN društvo s ograničenom odgovornošću za revitalizaciju i rekreaciju zapošljava na radnom mjestu Radnik/ca na održavanju tehničkih postrojenja. Mjesto rada Toplice Sveti Martin. Odgovoran je za pravovremeno, pravilno i kvalitetno izvršavanje poslova i delegiranih zadataka. Prijave poslati putem linka do 15.07.2022.

HP – HRVATSKA POŠTA D.D. zapošljava djelatnika na radnom mjestu Poštar/poštarica za opću dostavu. Mjesto rada Čakovec. Poželjno je da kandidat/kinja poznaje grad, odnosno naseljeno mjesto ovisno o području dostave. Prijave poslati putem linka do 15.06.2022.

Ljekarne Prima Pharme zapošljava na radnom mjestu Farmaceut (m/ž). Mjesto rada Čakovec. Potreban motiviranost i odgovornost. Prijave poslati putem linka do 26.06.2022.

Hanjes d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Skladištar (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Nudimo stimulativna primanja. Prijave poslati putem linka do 27.06.2022.

Radio Sjeverni.FM traži djelatnika na radnom mjestu Voditelj/voditeljica programa (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Tražimo radijskog voditelja sklonog timskom i kreativnom radu te dinamičnoj radnoj atmosferi. Prijave poslati putem linka do 01.07.2022.

Međunarodna agencija za razvoj d.o.o. zapošljava djelatnika na radnom mjestu Stručnjak za pisanje i provedbu EU projekata (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Prijave poslati putem linka do 14.06.2022.

PLODINE dioničko društvo za trgovinu i usluge zapošljava na radnom mjestu Prodavač/prodavačica. Mjesto rada Varaždin. Prijave poslati putem linka najkasnije do 17.06.2022.

Globalna hrana d.o.o. / McDonald’s traži djelatnika na radnom mjestu Radnik/ca u restoranu. Mjesto rada Varaždin. Nudimo isplatu dodataka za rad poslijepodne, noću, nedjeljom i praznikom. Prijave poslati putem linka do 14.06.2022.

PLODINE dioničko društvo za trgovinu i usluge zapošljava na radnom mjestu Skladišno-transportni radnik/skladšno-transportna radnica. Mjesto rada Varaždin. Prijave poslati putem linka najkasnije do 17.06.2022.

iC artprojekt d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Prvostupnik / Tehničar građevinske struke (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Mogućnost napredovanja i cjeloživotnog obrazovanja. Potpune prijave poslati putem linka do 15.06.2022.

iC artprojekt d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Prvostupnik / Tehničar strojarske struke (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Mogućnost napredovanja i cjeloživotnog obrazovanja. Potpune prijave poslati putem linka do 15.06.2022.

Niehoff Stolice zapošljavana radnom mjestu Komercijalist/komercijalistica. Mjesto rada Lepoglava. Potrebno je znanje njemačkog jezika (razina C1) te poznavanje MS Office paketa. Prijave poslati ovdje najkasnije do 24.06.2022.

HP – HRVATSKA POŠTA D.D. zapošljava djelatnika na radnom mjestu Poštar/poštarica za opću dostavu. Mjesto rada Varaždin. Poželjno je da kandidat/kinja poznaje grad, odnosno naseljeno mjesto ovisno o području dostave. Prijave poslati putem linka do 15.06.2022.

Više poslova potražite klikom na link i pretražite trenutno raspoložive radne pozicije za prijavu. Sretno u potrazi!

U fokusu

Vatrogasci cijeli radni vijek stavljaju živote na kocku, a mirovine im se umanjuju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski vatrogasci u mirovinu odlaze po posebnim propisima. Oni im daju staž s produljenim trajanjem i poboljšanja u izračunu mirovine, ali i umanjenje iznosa koji će im sjesti na račune.

Sezona požara je u punom jeku. Vatrogasci se bore obuzdati vatrene stihije diljem priobalja, pa i u Zagrebu, uz druge dužnosti koje njihov posao nalaže. Pritom svoje živote stavljaju na kocku, jedan vatrogasac je ove godine poginuo, a uvjeti u kojima rade su iznimno teški, piše portal Mirovina.hr.

Nakon teškog i napornog radnog vijeka, odlaze u mirovinu. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ih u svojim statistikama navodi kao posebnu skupinu. I vatrogasci, naime, spadaju u povlaštene skupine umirovljenika.

Njima se mirovina određuje dijelom prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, a dijelom prema Zakonu o vatrogastvu iz 2019. godine.

Prema podacima HZMO-a, prema tom je Zakonu mirovinu za lipanj ove godine dobilo 280 vatrogasaca, od kojih su četiri žene. Isplaćeno je 278 starosnih i dvije obiteljske mirovine. Prosječna neto mirovina za vatrogasce iznosi 5.384,10 kune, a ostvarena je za 44 godine, devet mjeseci i 15 dana staža.

Za hrvatske pojmove dug radni vijek posljedica je zakonske odredbe o stažu s produljenim trajanjem. U slučaju vatrogasaca se 12 odrađenih mjeseci piše kao 15 mjeseci staža. Profesionalni vatrogasci mogu u starosnu ili prijevremenu starosnu mirovinu ako su u toj kategoriji proveli najmanje 20 godina staža.

To ostvaruju i vatrogasci koji nisu profesionalni, već pripadaju dobrovoljcima, ali samo ako su skupili najmanje 30 godina staža, od čega 20 u svojstvu profesionalnih vatrogasaca.

Uz potpis glavnog vatrogasnog zapovjednika, u mirovinu mogu i vatrogasci koji su nakupili 30 godina staža, od čega 20 godina staža s produljenim trajanjem. U tom slučaju njihovo umirovljenje ne ovisi o dobi.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

U fokusu

Ove godine 17 poginulih: u kontroli prometa u Varaždinskoj županiji bit će angažiran maksimalan broj policajaca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ove godine na području Policijske uprave varaždinske dogodilo se šest prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom u kojima je poginulo 17 osoba, javila je PU važdinska.

– Naglašavamo da je gotovo u svim prometnim nesrećama uzrok nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila, kao i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola ili droga u krvi, dok je za posljedice sudionika u velikoj mjeri uzrok – nekorištenje sigurnosnog pojasa. Osim navedenog, evidentiran je i povećan broj poginulih vozača mopeda i motocikala uzrokovanih kršenjem prometnih propisa s njihove strane, ali i od strane drugih sudionika u tim prometnim nesrećama – objasnili su iz varaždinske policije.

Slijedom navedenog, apeliraju na sve sudionike u prometu da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila kojim upravljaju, da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti i poštuju ograničenja brzine kretanja propisanih zakonom ili postavljenim prometnim znakovima, ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koriste mobitel tijekom vožnje, koriste sigurnosni pojas na svim sjedalima u vozilu, ne ulaze u rizična pretjecanja bez obzira na žurbu, adekvatno smještaju djecu u vozilu te drže dovoljan razmak između vozila prilikom vožnje u kolonama.

Policija upozorava da će policijski službenici ovog vikenda, ali i kontinuirano do kraja godine, nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

U poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje