Povežite se s nama

U fokusu

Propao pokušaj puča u režiji Borovca (HDZ), Marković (SDP) ostaje predsjednik 5. MO-a

Objavljeno:

- dana

BURNO U 5. MO-U VARAŽDIN

Iako je za jučer bila sazvana izvanredna sjednica Vijeća 5. mjesnog odbora u Varaždinu, na kojoj je jedina točka bila razrješenje predsjednika tog MO-a, Miroslav Marković iz SDP-a nije smijenjen.

– Izvanrednu sjednicu inicirao je vijećnik iz redova HDZ-a Igor Borovec uz još četiri vijećnika, tri iz HDZ-a i jednog „nezavisnog“ koji je izašao iz HNS-a. Prema Poslovniku rada, to je dovoljno za sazivanje izvanredne sjednice i stavljanja na dnevni red točke izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Vijeća. Sjednicu je, prema Poslovniku, sazvao gradonačelnik Goran Habuš, a otvorio ju je i vodio predsjednik Vijeća Miroslav Marković – priopćili su iz varaždinskog SDP-a.

“Svi konstruktivni osim Borovca”

Međutim, do glasovanja nije ni došlo.

– Miroslav Marković je samo mogao konstatirati da na sjednicu nije došao nitko od inicijatora i potpisnika. Nije mu preostalo ništa drugo nego odmah završiti sjednicu na kojoj se trebalo raspravljati upravo o prijedlogu za njegovo razrješenje. Žalosno je da se na ovaj način nepotrebno destabilizira jedan od najaktivnijih i najuspješnijih MO-a na području grada Varaždina u kojem se svi vijećnici, pa čak i neki iz redova oporbenih HDZ-a i HRAST-a, aktivno uključuju u rad Vijeća MO-a za dobrobit svih građana tog dijela grada – ističu iz SDP-a.

Navode da rezultati koje je dosad postigao Marković mogu biti samo dobar putokaz na koji način se treba brinuti o svome kvartu, a bez nepotrebnih politiziranja kao što je neuspio pokušaj HDZ-ovog vijećnika Igora Borovca.

– Sve vijećnike Vijeća 5. MO-a pozivamo na nastavak uspješne suradnje s ciljem da taj dio grada bude još uređeniji i ljepši, a prostorije MO-a na usluzi svima kroz različite sadržaje koji se u njima održavaju. Vijećniku HDZ-a Igoru Borovcu možemo jedino poručiti da se i on na konstruktivan način uključi u rad Vijeća s obzirom da je od 12 dosad održanih sjednica Vijeća došao samo na tri, uključujući konstituirajuću, a ne da opstruira rad Vijeća i smišlja načine kako da smijeni uspješnog predsjednika 5. MO-a Miroslava Markovića koji očito smeta samo zato što je u SDP-u. Možda bi bilo dobro da se ugleda na neke kolege vijećnike iz svoje stranke koji zajedno s ostalim vijećnicima dolaze na sjednice i svojim prijedlozima i aktivnostima rade u korist građana u svojem kvartu – poručili su iz varaždinskog SDP-a.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Iz Vindije jasni: Nemamo namjeru prodavati dionice Koke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas smo pisali o tome da Koku želi preuzeti Enver Moralić, preko svoje tvrtke Kutjevo.

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Zagrebačkoj je burzi Vindija danas, 8. prosinca, poslala stav vezano na dionice Koke. Potpisuje ga Nenad Klepač, Predsjednik Uprave Vindije.

– Ovim putem želimo informirati Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik, i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupno izdanih dionica, nema nikakvu namjere niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke. Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu RH, regije i ostalog izvoza – piše u dopisu Vindije.

Nastavite čitati

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje