Povežite se s nama

Crna kronika

Propustili provesti zaštitu na radu pa je radnik (34) poginuo u pogonu?

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 31. prosinca donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (rođenih 1955. i 1980. godine) i trgovačkog društva zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

– Postoji osnovana sumnja da su 66-godišnjak i 41-godišnjak 10. rujna 2020. oko 4,50 sati, u Čakovcu, u proizvodnom pogonu okrivljenog trgovačkog društva u kojem su bili odgovorni za provođenje mjera zaštite na radu, prilikom demontaže transportnog sklopa mosne dizalice, suprotno propisima o mjerama zaštite na radu, propustili osigurali korištenje adekvatne dizalice i alata i zaštitne opreme za radnike te propustili pravilno odrediti način zahvaćanja i prenošenja tereta. Radnici koji rade na utovaru i istovaru dizalicom nisu mogli napustiti manipulativni prostor dizalice kad se teret podigne na visinu veću od deset centimetara od tla, pa je došlo do nekontroliranog kretanja i pada transportnog sklopa na platformu koja je prilikom pada udarila u glavu 34-godišnjeg radnika koji je zadobio prijelom baze lubanje s ozljedom mozga i preminuo na mjestu događaja – objavio je DORH.

Crna kronika

Vozačica (23) autom sletjela s ceste i udarila o drvo, ozlijeđena putnica (52)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 21. siječnja 2021. godine oko 6 sati na kolniku lokalne ceste nedaleko Oporovca (prometnica uz drenažni kanal akumulacijskoga jezera HE Dubrava), došlo je do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena 52-godišnjakinja.

Vozačica Mazde, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1997. godine, brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste (zavoj), stanju ceste (kolnik mokar) te vidljivosti (noć) zbog čega je u desnom zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem te je u zanošenju automobilom izletjela izvan kolnika. Nakon izlijetanja prednjim dijelom vozila udarila je u smjerokazni stupić, a u nastavku kretanja u panj te potom i bočnim dijelom vozila u drvo.

Ozlijeđena 52-godišnja putnica iz automobila, vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Novom Marofu “nestala” kamp prikolica, u Jalkovcu iz radnog stroja otuđeno gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 20./21. siječnja na parkiralištu poduzeća u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu nepoznati je počinitelj otuđio neregistriranu kamp prikolicu u vlasništvu 47-godišnjaka.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.     

Dodajmo da je na gradilištu u Ulici braće Radić u Jalkovcu nepoznati je počinitelj iz radnog stroja u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Slavonskom Brodu otuđio stotinjak litara dizel goriva. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati