Povežite se s nama

U fokusu

Proračun Ludbrega dvostruko veći nego lani – čak 41 milijun kuna

Objavljeno:

- dana

Ludbreg dobio proračun

Proračun Ludbrega za 2017. godinu dvostruko je veći nego lani i iznosi 41 milijun kuna.  

Za iznos proračuna zaslužni su ranije pripremljeni projekti, od kojih je jedan od najznačajnijih uređenje arheološkog parka. Taj je projekt ukupno vrijedan 18 milijuna kuna, od čega će se u 2017. godini potrošiti 6,3 milijuna. Ludbreg ima i već gotove projekte vezane uz mjere ruralnog razvoja, ali čeka se raspisivanje natječaja. SIzmeđu ostaloga je u planu uređenje gradske knjižnice i dječjeg vrtića. – Nadamo se da nas porezne reforme neće zaustaviti u ciljevima – rekao je gradonačelnik Bilić.

Za proračun je glasalo 13 od 15 vijećnika.  – Drago mi je da je jedan dio oporbe prepoznao da radimo u interesu grada i naših građana pa nije bilo politikantskih poteza. To mi samo govori da smo na dobrom putu u onome što radimo. Za mene su izbori samo onaj jedan dan kad ljudi glasaju, a sve ostale dane moramo svi zajedno raditi. Na izborima ne očekujem nikakvu veliku koaliciju, ali lijepo je znati da i oporba cijeni ono što se napravilo, kao i ono što će se napraviti u gradu Ludbregu – zaključio je gradonačelnik Bilić.

Izvor:
Foto:

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati