Povežite se s nama

U fokusu

Proračun Martijanca 15,6 milijuna kuna – najveća stavka dugoočekivana gradnja dječjeg vrtića

Objavljeno:

- dana

Proračun

Proračun Općine Martijanec za 2017. godinu iznosi 15, 6 milijuna kuna. Načelnik Općine Marijan Horvat proračun naziva razvojnim, a s njim se složila i većina općinskih vijećnika pa je dokument i usvojen na sjednici u srijedu.

Najveća stavka je 5,5 milijuna kuna za prvu fazu izgradnje općinskog Dječjeg vrtića, a  vrtić bi se trebao graditi europskim novcem. Iako natječaj još nije raspisan, dokumenti čekaju spremni i kapitalni projekt je uvršen u proračun kako bi Martijanec spremno dočekao raspisivanje natječaja. Općina se već dugo bori za izgradnju vrtića jer Martijanec je vjerojatno jedina općina u Županiji bez ustanove predškolskog odgoja. Ukoliko sve bude prema planu, Martijanec bi s još 3, 8 milijuna kuna slijedeće godine napokon dobio dječji vrtić.

Općina je svoje prihode ostavila na lanjskoj razini dok se ostatak novca očekuje s nacionalne razine i iz fondova. – Sve proračunske stavke imaju jedan cilj, bolji standard mještana Općine – rekao je načelnik Horvat nakon sjednice.

Osim ovog kapitalnog projekta u proračun je uvršena i modernizacija javne rasvjete, poboljšanje prometne infrastrukture, uređenje groblja  i još niz komunalnih, kulturnih i društvenih projekata.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Zdravka Grđan objavila kandidaturu za gradonačelnicu Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zdravka Grđan, dugogodišnja ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, danas je objavila svoju kandidaturu za varaždinsku gradonačelnicu.

Riječ je o profesorici pedagogije i njemačkog jezika i književnosti. voj život posvetila je odgoju i obrazovanju te je prva ravnateljica u Varaždinskoj županiji promovirana u zvanje ravnatelj mentor.

Savjetnica je varaždinskog župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti, te voditeljica Centra izvrsnosti za nacionalnu povijest.

Njezin moto je: „Djela, a ne riječi“!

Nastavite čitati

U fokusu

Državni odvjetnici i suci napokon objavili svoje imovinske kartice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno sudbeno i Državnoodvjetničko vijeće u siječnju su prvi put objavili imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika, putem mrežne aplikacije za podnošenje izvješća o imovini.

Podsjećamo, iako to nije prošlo bez negodovanja iz pravosudnih redova, u slovo zakona ova obveza ušla je još u mandatu bivšeg ministra pravosuđa.

Zakon o državnom sudbenom vijeću, kao i Zakon o Državnoodvjetničkom vijeću, propisuju da sudac ili državni odvjetnik, odnosno njegov zamjenik, u roku od 30 dana od stupanja na dužnost trebaju podnijeti izvješće o svojoj imovini.

No, moraju objaviti i podatke o imovini svoga bračnog druga, izvanbračnog druga, odnosno životnog partnera i maloljetne djece sa stanjem na dan stupanja na dužnost. Bitne promjene moraju ažurirati do 1. ožujka sljedeće godine.

Tako se sada iz imovinske kartice Zdravka Pintarića, aktualnog predsjednika Županijskog suda u Varaždinu, može između ostalog iščitati da posjeduje dva automobila, suvlasnik je kuće i stana te da mu mjesečni prihodi (u bruto iznosu) dosežu 30.000 kuna.

Dodajmo da podaci o imovini obuhvaćaju podatke o stečenoj i naslijeđenoj imovini, uključujući podatke o vrsti i ukupnoj vrijednosti nasljedstva, te podatke od koga je i na koji način nasljedstvo naslijeđeno.

U imovinskim karticama pravosudni dužnosnici moraju navesti i podatke o pokretninama veće vrijednosti, poslovnim udjelima i dionicama u tvrtkama, udjele u vlasništvu drugih poslovnih subjekata, novčanoj štednji ako ona premašuje jednogodišnji iznos njihove neto plaće, dugovima, preuzetim jamstvima i ostalim obvezama.

Naznačiti moraju i dohotke od nesamostalnog rada, imovine i imovinskih prava, dohotku od kapitala, dohotke od osiguranja i “druge dohotke te primitke koji se ne smatraju dohotkom i primicima na koje se ne plaća porez na dohodak”.

Imovinske kartice pravosudnih dužnosnika možete pretražiti OVDJE

Nastavite čitati