Povežite se s nama

U fokusu

Proračun Martijanca 15,6 milijuna kuna – najveća stavka dugoočekivana gradnja dječjeg vrtića

Objavljeno:

- dana

Proračun

Proračun Općine Martijanec za 2017. godinu iznosi 15, 6 milijuna kuna. Načelnik Općine Marijan Horvat proračun naziva razvojnim, a s njim se složila i većina općinskih vijećnika pa je dokument i usvojen na sjednici u srijedu.

Najveća stavka je 5,5 milijuna kuna za prvu fazu izgradnje općinskog Dječjeg vrtića, a  vrtić bi se trebao graditi europskim novcem. Iako natječaj još nije raspisan, dokumenti čekaju spremni i kapitalni projekt je uvršen u proračun kako bi Martijanec spremno dočekao raspisivanje natječaja. Općina se već dugo bori za izgradnju vrtića jer Martijanec je vjerojatno jedina općina u Županiji bez ustanove predškolskog odgoja. Ukoliko sve bude prema planu, Martijanec bi s još 3, 8 milijuna kuna slijedeće godine napokon dobio dječji vrtić.

Općina je svoje prihode ostavila na lanjskoj razini dok se ostatak novca očekuje s nacionalne razine i iz fondova. – Sve proračunske stavke imaju jedan cilj, bolji standard mještana Općine – rekao je načelnik Horvat nakon sjednice.

Osim ovog kapitalnog projekta u proračun je uvršena i modernizacija javne rasvjete, poboljšanje prometne infrastrukture, uređenje groblja  i još niz komunalnih, kulturnih i društvenih projekata.

Izvor:
Foto:

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati