Povežite se s nama

Život i društvo

Prosinac – Mjesec mladih u CISOK-u Varaždin

Objavljeno:

- dana

CISOK

Prosinac je u u CISOK-u  Varaždin rezerviran za svakodnevno održavatnje radionica za učenike osnovnih i srednjih škola, u već dogovorenih 20 termina . Radionice će se također predstaviti ućenicima završnih razreda i njihovim roditeljima u nekoliko  osnovnih županijskih škola.
 

Osim navedenega, provoditi će se i niz drugih aktivnosti.

Međunarodni dan volontera

Tako će se 5. prosinca održati Međunarodni dan volontera. Djelatnici CISOK-a opisati će svoja volonterska iskustva  te odgovoriti na sva pitanja zainteresiranih od kojih je najčešće – gdje i kako se prijaviti za volonterski rad.

Prijava na aktivnosti obavlja se:
– telefonom: 042 302 179
– e-mailom: [email protected]
Kontakt osobe: Marijana Dodigović; Sanja Ježić

Potom će se 16. prosinca učiti sve o molbi-prijavi-motivacijskom pismu. Od toga koji je izraz pravilno koristiti preko savjeta za njegovo pisanje, pogrešaka koje treba izbjegavati….pa do sastavljanja istoga uz stručnu pomoć i podršku. 

Sve radionice besplatne

U CISOK-u se paralelno održavaju redovite informatičke radionice na kojima korisnici uče osnove rada na računalu kako bi se kasnije i sami okušali u traženju zaposlenja.  Radionica se održava 4 uzastopna dana po 2 sata dnevno. Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!