Zaposlenice Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu potkraj svake godine zahvaljuju svim volonterima/volonterkama i suradnicima/suradnicama na uključenju, davanju i podršci svemu što rade.

Tako su i ove godine u znak zahvale organizirale MURID-ov pub quiz koji je sredinom prosinca održan u Industrial baru Metalac u Čakovcu. Kviz, kojim je okupljene navigirao poznati čakovečki radijski voditelj Robert Srnec, se temeljio na pitanjima iz općega znanja, no na repertoaru se našlo i nekoliko pitanja iz MURID-ova djelokruga, poput opisa rada logopeda ili pitanja o broju zaposlenih u MURID-u…

Fotkanje s Djedicom

Kako su početkom prosinca poručili iz Udruge, osim druženja na kvizu, godinu su željeli završiti i druženjem s najmlađim korisnicima te cjelokupnom zajednicom. Zato su u subotu, 21. prosinca, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu organizirali, također već tradicionalno, Fotkanje s Djedicom! Uz male članove Udruge, druženju s Djedicom, vilenjakinjom i pomoćnicama odazvala su se mnoga djeca koja će sigurno pamtiti veselo fotografiranje i druženje.

Dobrotvorna akcija

Istoga dana, u subotu, 21. prosinca, u Scheierovoj zgradi u organizaciji Međimurske županije održana je i dobrotvorna akcija prikupljanja igračaka i slikovnica za djecu koju zbrinjava Udruga udomitelja djece Međimurja.

Pod sloganom „Daruj igračku ili slikovnicu da Božić bude ljepši i za udomljenu djecu!“, brojna djeca i obitelji donirala su igračke i slikovnice koje više ne koriste da bi došle u ruke onih kojima će donijeti puno radosti i čarolije igre. Akciju su podržali župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenica župana Sandra Herman, a sve prikupljene igračke i slikovnice uručene su predstavnicima Udruge udomitelja djece Međimurja uoči svečane sjednice Skupštine Međimurske županije. Predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja Marina Hoblaj poručila je da će pokloni biti uručeni djeci čiji udomitelji nisu članovi Udruge.

– Niz godina provodimo različite aktivnosti u suradnji s Udrugom udomitelja djece Međimurja, financiramo stambenu zajednicu, božićne i uskrsne vlakiće koji potiču posebno uzbuđenje i radost kod djece. Nakon ovogodišnjeg božićnog vlakića, željeli smo učiniti korak više kako bismo djeci bez adekvatne roditeljske skrbi omogućili da dožive čaroliju Božića – rekla je zamjenica župana Međimurske Sandra Herman.

Djeca djeci

Zahvaljujući velikom odazivu skupljen je velik broj igračaka i darova. U akciju su se uključili i Dječji vrtić Žibeki Čakovec (i Podružnica Pribislavec), čiji su polaznici prikupili božićne poklone na inicijativu Caritasa Župe Sveti Juraj na Bregu. Caritas je organizirao akciju „Djeca djeci“ te je na taj način cijela priča dobila dodatnu vrijednost. Poklone je uručio načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović.

– Zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju i na bilo koji način doprinijeli njenom uspješnom provođenju, posebice najmlađima koji su se nesebično odrekli svojih igračaka. Ništa ne vrijedi kao jedan dječji osmijeh, a kada zajedno možemo razveseliti dječja srca, to je najveći poklon koji možemo dobiti! – poručuju iz Županije.

Komentari

Komentara