Povežite se s nama

Međimurje

Prošle zime 261 prometna nesreća

Objavljeno:

- dana

POLICIJA UPOZORAVA

Tijekom protekle zimske sezone (studeni-prosinac 2015. godine i siječanj-veljača 2016. godine) na području Međimurja dogodila se 261 prometna nesreća.

Riječ je o povećanju za 8,75 posto u odnosu na zimsku sezonu 2014./2015. godine, upozoravaju iz PU međimurske. U tri prometne nesreće smrtno su stradale 3 osobe, 72 nesreće bile su s ozlijeđenim osobama u kojima su 22 osobe zadobile teške tjelesne ozljede, dok je u 186 prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Najčešće okolnosti koje su im prethodile bile su nepropisna brzina i brzina neprimjerena uvjetima na cesti. Alkohol kao uzrok prometnih nesreća pojavljuje se kod 62 sudionika prometnih nesreća. Analizirajući stanje površine kolnika prilikom nastanka nesreća, vidljivo je da se 67 prometnih nesreća dogodilo na mokrom kolniku, dvije na kolniku s razgrnutim snijegom, 5 na zaleđenom kolniku koji nije bio posut, a 4 prometne nesreće na kolniku s nerazgrnutim snijegom.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje