Povežite se s nama

Crna kronika

Prošli tjedan ukradene voćne sadnice, zlato i novac, provaljeno u sportski objekt

Objavljeno:

- dana

ČAK ŠEST PROVALA

Prošli se tjedan na Varaždinskom području dogodilo šest provala.

Na predjelu zvanom Grahorišće u Donjem Vratnu nepoznati je počinitelj od 6. do 7. travnja iščupao i otuđio više desetaka raznih voćnih sadnica iz voćnjaka u vlasništvu 44-godišnjaka. Visina štete procjenjuje se na preko tisuću kuna, a varaždinski policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja.

Druga krađa dogodila se u subotu, 8. travnja od 13.30 do 23 sati u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu. Nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 51-godišnjaka te ukrao novac, zlatni nakit i drugo. Visina štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja.

Sljedeća provala dogodila se tijekom noći s 8. na 9. travnja. Nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u ulici Braće Radića u Varaždinu te otuđio novac, a šteta se procjenjuje na oko tisuću kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Isto tako, nepoznati je počinitelj jučer, 9. travnja, provalio u caffe bar u Vrazovoj ulici u Varaždinu i otuđio novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna, a policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja.

Krađa u  poslovnom prostoru i sportskom objektu

U ulici Franje Stareja u Varaždinu, od 7. do 9. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u poslovni prostor. Tom je prilikom ispreturao stvari u jednom i drugom prostoru, ali nije ništa otuđio. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a policajci poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Provala se dogodila i u Podevčevu. Tijekom noći 8. na 9. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije sportskog objekta u vlasništvu nogometnog kluba i ukrao iznos od stotinjak kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: ILUSTRACIJA/http://horoscope.mthai.com
Foto:

Crna kronika

Nesvakidašnja nesreća: 71-godišnjakinja na romobilu naletjela na biciklisticu, obje ozlijeđene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 21. rujna oko 15.20 sati u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 71 godinu upravljala je električnim romobilom, parkiralištem s istočne strane kolnika ulice Ratimira Hercega. Dolaskom do biciklističke staze koja se proteže uz istočni rub kolnika iste ulice, uključila se u promet na biciklističku stazu, a da prethodno nije propustila bicikl kojim se navedenom stazom kretala 34-godišnjakinja.

Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela električnog romobila u desni bočni dio bicikla, a od siline udara obje su vozačice pale na kolnik. Pritom su ozlijeđene te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Slučaj covid testovi: Filip Mihalić više nije direktor, otac Anđelko nije prokurist, promijenili i adresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

24sata je nakon višemjesečne istrage ekskluzivno otkrio da je Filip (24), sin bivšeg zastupnika HDZ-a Anđelka Mihalića, a i sam HDZ-ovac, osuđen 2020. za krivotvorenje novca. Nedavno je prijavljen za prijetnje i silovanje, a trenutačno ga istražuju policija i PNUSKOK zbog sumnje u krivotvorenje COVID testova. 

Protiv Filipa su u međuvremenu podnesene i prijave za kaznena djela nametljivog ponašanja, prijetnje i sprečavanje dokazivanja. Svejedno, mladi HDZ-ovac i dalje slobodno šeće. Sad doznajemo kako je Filipova tvrtka Buryen prošla kroz korjenite izmjene neposredno nakon objave naših članaka, što također upućuje na zametanje tragova. Prvo je izmijenjena adresa sjedišta tvrtke. Buryen je do tada bio registriran na istoj adresi kao i odvjetnički ured Filipove majke Sanje.

Iz uprave tvrtke je uklonjen i Filipov otac Anđelko, koji je do tada bio prokurist Buryena. Prema sudskom registru, prokura mu je opozvana samo šest dana nakon objave našeg prvog teksta. Naposljetku, direktorsku funkciju je sredinom svibnja napustio i sam Filip, a umjesto njega imenovan je Antun Ćerimović.

Izvidi USKOK-a i dalje su u tijeku.

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje