Povežite se s nama

Crna kronika

Prošli tjedan ukradene voćne sadnice, zlato i novac, provaljeno u sportski objekt

Objavljeno:

- dana

ČAK ŠEST PROVALA

Prošli se tjedan na Varaždinskom području dogodilo šest provala.

Na predjelu zvanom Grahorišće u Donjem Vratnu nepoznati je počinitelj od 6. do 7. travnja iščupao i otuđio više desetaka raznih voćnih sadnica iz voćnjaka u vlasništvu 44-godišnjaka. Visina štete procjenjuje se na preko tisuću kuna, a varaždinski policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja.

Druga krađa dogodila se u subotu, 8. travnja od 13.30 do 23 sati u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu. Nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 51-godišnjaka te ukrao novac, zlatni nakit i drugo. Visina štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja.

Sljedeća provala dogodila se tijekom noći s 8. na 9. travnja. Nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u ulici Braće Radića u Varaždinu te otuđio novac, a šteta se procjenjuje na oko tisuću kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Isto tako, nepoznati je počinitelj jučer, 9. travnja, provalio u caffe bar u Vrazovoj ulici u Varaždinu i otuđio novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna, a policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja.

Krađa u  poslovnom prostoru i sportskom objektu

U ulici Franje Stareja u Varaždinu, od 7. do 9. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u poslovni prostor. Tom je prilikom ispreturao stvari u jednom i drugom prostoru, ali nije ništa otuđio. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a policajci poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Provala se dogodila i u Podevčevu. Tijekom noći 8. na 9. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije sportskog objekta u vlasništvu nogometnog kluba i ukrao iznos od stotinjak kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: ILUSTRACIJA/http://horoscope.mthai.com
Foto:

Crna kronika

Auto sletio pod mostić u Črešnjevu, osoba ostala ukliještena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

JVP Varaždin je javio o prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 17. travnja, u Črešnjevu.

Vatrogasci su u 17:56 sati primili poziv iz Centra 112, da je došlo do izlijetanja vozila u kanal kod dvorca Šaulovec i da je osoba ukliještena u autu.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, malim tehničkim i sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je osobno vozilo make Renault Megane izletjelo u kanal pored prometnice ispod mostića kod skretanja za farmu pilića. Vozača, ozlijeđenu osobu izbavili su djelatnici hitne medicinske pomoći i do našeg dolaska osobi se već pružala pomoć u vozilu hitne. Mi smo vozilo provjerili, otpojili akumulator i vratili se u postrojbu, a članovi DVD-a Beretinec ostali su osiguravati mjesto događaja do dolaska policije – objavio je JVP Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija ulovila muškarca (53) koji je u pošti podigao pošiljku droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 12. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1968. godine, zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 30. rujna 2020. u poštanskom uredu u Prelogu, preuzeo poštansku pošiljku adresiranu na njegovo ime u kojoj je bilo gotovo 250 grama droge sintetski kanabinoid namijenjene daljnjoj prodaji, a policijski službenici su ga zatekli nakon preuzimanja pošiljke – objavio je DORH.

Nastavite čitati