Povežite se s nama

Crna kronika

Prošli tjedan ukradene voćne sadnice, zlato i novac, provaljeno u sportski objekt

Objavljeno:

- dana

ČAK ŠEST PROVALA

Prošli se tjedan na Varaždinskom području dogodilo šest provala.

Na predjelu zvanom Grahorišće u Donjem Vratnu nepoznati je počinitelj od 6. do 7. travnja iščupao i otuđio više desetaka raznih voćnih sadnica iz voćnjaka u vlasništvu 44-godišnjaka. Visina štete procjenjuje se na preko tisuću kuna, a varaždinski policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja.

Druga krađa dogodila se u subotu, 8. travnja od 13.30 do 23 sati u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu. Nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 51-godišnjaka te ukrao novac, zlatni nakit i drugo. Visina štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja.

Sljedeća provala dogodila se tijekom noći s 8. na 9. travnja. Nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u ulici Braće Radića u Varaždinu te otuđio novac, a šteta se procjenjuje na oko tisuću kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Isto tako, nepoznati je počinitelj jučer, 9. travnja, provalio u caffe bar u Vrazovoj ulici u Varaždinu i otuđio novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna, a policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja.

Krađa u  poslovnom prostoru i sportskom objektu

U ulici Franje Stareja u Varaždinu, od 7. do 9. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u poslovni prostor. Tom je prilikom ispreturao stvari u jednom i drugom prostoru, ali nije ništa otuđio. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a policajci poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Provala se dogodila i u Podevčevu. Tijekom noći 8. na 9. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije sportskog objekta u vlasništvu nogometnog kluba i ukrao iznos od stotinjak kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: ILUSTRACIJA/http://horoscope.mthai.com
Foto:

Crna kronika

U vikendici u Varaždinskim Toplicama držao automatsku pušku, plastični eksploziv…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 9. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 50 godina zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

– Okrivljenog 50-godišnjaka tereti se da je u svojoj vikendici u Varaždinskim Toplicama neovlašteno držao jednu automatsku pušku, jedan pištolj domaće izrade, dva elektrodetonatora, trinaest detonatorskih kapisli, od čega jednu sa sporogorećim štapinom, dvanaest detonatorskih usporivača, više od jednog kilograma plastičnog eksploziva i više od tisuću komada streljiva raznog kalibra – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija javlja više detalja o jučerašnjoj nesreći između Slemenica i Zasadbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: MNM

Jučer, 16. rujna, oko 20 sati i 55 minuta na cesti između Slemenica i Zasadbrega došlo je do prometne nesreće u kojoj se 44-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka vozilom nije kretao uz desni rub kolnika obilježene prometne trake.

Zbog toga je vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u motocikl čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 17-godišnjak. Od siline udara osobni automobil odbačen je izvan kolnika gdje se zapalio i u potpunosti izgorio. Nakon udara motocikl se prevrnuo, a vozač pao u cestovni jarak.

Vozilom hitne medicinske pomoći vozač osobnog automobila i motocikla prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se težina ozljeda zadobivenih u nesreći naknadno okvalificirati.

Cesta je u vremenu od 21.10 do 23.10 bila zatvorena za promet koji se odvijao obilaznim pravcima, dok su požar na vozilu ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žiškovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje