Povežite se s nama

Crna kronika

Prošli tjedan ukradene voćne sadnice, zlato i novac, provaljeno u sportski objekt

Objavljeno:

- dana

ČAK ŠEST PROVALA

Prošli se tjedan na Varaždinskom području dogodilo šest provala.

Na predjelu zvanom Grahorišće u Donjem Vratnu nepoznati je počinitelj od 6. do 7. travnja iščupao i otuđio više desetaka raznih voćnih sadnica iz voćnjaka u vlasništvu 44-godišnjaka. Visina štete procjenjuje se na preko tisuću kuna, a varaždinski policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja.

Druga krađa dogodila se u subotu, 8. travnja od 13.30 do 23 sati u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu. Nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 51-godišnjaka te ukrao novac, zlatni nakit i drugo. Visina štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja.

Sljedeća provala dogodila se tijekom noći s 8. na 9. travnja. Nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u ulici Braće Radića u Varaždinu te otuđio novac, a šteta se procjenjuje na oko tisuću kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Isto tako, nepoznati je počinitelj jučer, 9. travnja, provalio u caffe bar u Vrazovoj ulici u Varaždinu i otuđio novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna, a policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja.

Krađa u  poslovnom prostoru i sportskom objektu

U ulici Franje Stareja u Varaždinu, od 7. do 9. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u poslovni prostor. Tom je prilikom ispreturao stvari u jednom i drugom prostoru, ali nije ništa otuđio. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a policajci poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Provala se dogodila i u Podevčevu. Tijekom noći 8. na 9. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije sportskog objekta u vlasništvu nogometnog kluba i ukrao iznos od stotinjak kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: ILUSTRACIJA/http://horoscope.mthai.com
Foto:

Crna kronika

Sud ga oslobodio optužbe za protupravnu eksploataciju rudnog blaga, Općinsko državno odvjetništvo se žali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 65-godišnjak oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je od veljače 2017. do prosinca 2018. godine protivno zakonu obavljao rudarske radove na eksploataciji mineralne sirovine građevnog kamena i otkopavao kamen izvan granica određenih koncesijom te nezakonito iskopao više od 4.000 kubnih metara građevnog kamena i time prouzročio štetu Republici Hrvatskoj u iznosu većem od 130.000 kuna.

Općinski sud u Varaždinu oslobodio je optuženika optužbe iako je utvrdio da je on iskopao navedenu količinu kamena izvan dopuštenih granica eksploatacije, ali da je kod toga imao troškove.

– Državno odvjetništvo u žalbi navodi da je potpuno pogrešno i neprihvatljivo uzimati u obzir troškove optuženika u obavljanju protuzakonite aktivnosti koju on uopće ne smije poduzimati, a da njegovi troškovi nemaju nikakve veze s visinom štete koja je nastala za Republiku Hrvatsku – ističe Općinsko državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečki direktor (62) na poslu spolno uznemiravao 27-godišnju zaposlenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 62-godišnjaka zbog počinjenog produljenog kaznenog djela spolnog uznemiravanja.

Njega se tereti da je od kolovoza 2019. do travnja 2022. godine kao direktor trgovačkog društva s područja Ivanca, svakodnevno spolno uznemiravao svoju 27-godišnju zaposlenicu.

– Time je povrijedilo njezino dostojanstvo te stvorio uvredljivo i ponižavajuće okruženje na radnom mjestu – stoji u priopćenje Državnog odvjetništva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje