Povežite se s nama

Život i društvo

Prostorije NK Varteksa u Hrašćici uredili članovi kluba uz pomoć Grada i Županijskog nogometnog saveza

Objavljeno:

- dana

Klupske prostorije Nogometnog kluba Varteks u Športskom centru Hrašćica primjereno su uređene.

Ukupna vrijednost investicije u uređenje prostorija bila je oko 13.273 eura (odnosno 100.000 kuna). Grad Varaždin i Županijski nogomet savez sufinancirali su radove svaki s 3981 eurom, a ostatak su pribavili vrijedni članovi NK Varteks i donatori.

Predsjednik kluba Siniša Fučkar izvijestio je gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja o završetku radova, a poslao je i fotografije koje svjedoče o prijašnjem i sadašnjem stanju tih prostora. Gradonačelnik Bosilj je pohvalio rad predsjednika i ostalih članova NK Varteks: “Ovo je lijep primjer kako se može puno dobroga napraviti. Takav odnos prema klubu izrastao je na vjernosti i odanosti prema klubu, njegovoj prošlosti i osjećaju da sami članovi pa i navijači mogu samoinicijativno puno toga napraviti. Uprava i vrijedni članovi Nogometnog kluba Varteks zaslužuju svaku pohvalu i mogu poslužiti ostalima za primjer. Mi ćemo to svakako znati cijeniti.”

U Športskom centru Hrašćica uređene su svlačionice, sanitarni čvorovi i tuševi, mini kuhinja, prateće prostorije i ulazni dio. U takvim uvjetima NK Varteks, koji ovih dana odigrava pripremne utakmice pred nastavak sezone u 3. NL Sjever, može svakako računati na nastavak dobrih igara i borbu za sam vrh ligaške ljestvice.

Život i društvo

Obnavlja se kolnik Topličke ulice u Gornjem Knegincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Putem Županijske uprave za ceste Varaždinske županije u srijedu, 31. svibnja, započeli su radovi na obnovi kolnika županijske ceste u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, cijelom duljinom od 2,5 kilometra.

Radove izvodi tvrtka Colas iz Varaždina, a prvo se provodi glodanje (frezanje) postojećeg dotrajalog habajućeg sloja asfalta, a nakon toga, prije polaganja novog habajućeg sloja asfalta, slijedi sanacija oštećenja nosivog asfaltnog sloja.

Usporedo sa sanacijom asfalta djelatnici VARKOM-a provode prespajanja na kanalizacijskom sustavu u cilju objedinjavanja postojećih kanalizacijskih mreža, a sve kako bi se izbjeglo kasnije prekapanje novog sloja asfalta.

Zbog navedenih radova idućih dana biti će otežano prometovanje Topličkom ulicom te se mole vozači za razumijevanje i korištenje alternativnih prometnih pravaca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nikad bogatiji program manifestacije “Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, održat će se 8. po redu manifestacija “Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost”, autora i organizatora KUD-a Voća, a pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća.

Ova folklorno edukativna manifestacija jedinstvena je u svijetu jer članovi KUD-a Voća uprizoruju život neandertalaca kroz priču čiji će sadržaj ove godine bit znatno drugačiji, a neopisivu stručnu, tj. edukativnu težinu dat će ovome događaju dr.sc. Ivor Karavanić, redoviti profesor na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, autor mnogobrojnih radova na temu neandertalaca (arheologija paleolitika, razvoj čovjeka, prapovijesne kamene religije i tehnike itd.). Dr.sc. Ivor Karavanić približit će sa stručnog aspekta značaj spilje te razna zanimljiva otkrića vezana uz život neandertalaca.

Službeni program manifestacije počinje u 15 sati ispred spilje Vindije, a u njemu osim uprizorenja i spomenutog edukativnog dijela, u folklornom dijelu sudjeluju muzikaši KUD-a Voća te gosti iz bratske Općine Starše (Slovenije).

U podnožju spilje, KUD Voća organizira tzv. kulturnu točku gdje će biti izloženi umjetnički radovi nastali na voćanskoj umjetničkoj koloniji “Dani braće Stolnik” na temu Vindije, bit će i predstavljeni informativni paneli o značaju ovog lokaliteta autora dr. sc. Kravanića, razni suveniri voćanskog kraja, posjetitelji će moći probati spiljske koktele, pećinske kolačiće, loviti neandelce za jedinstvene selfieje, a Općina Donja Voća organizirala je potpuno besplatnu vožnju kočijom za sve posjetitelje. Najmlađi će moći uživati u jahanju ponija. Vožnja kočijom i jahanje moguće je već od 13 sati.

Atraktivna je i ostala ponuda, KUD-u će se pridružiti brojne voćanske udruge oko ponude domaće hrane i pića, koje će za posjetitelje biti besplatne.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje